Στον Πειραιά για τον εορτασμό των Θεοφανίων ο Περιφερειάρχης Αττικής

Ο δήμος Πυλαίας –Χορτιάτη ανακυκλώνει χριστουγεννιάτικα δένδρα
7 Ιανουαρίου 2020
Θεσσαλονίκη: Προκηρύσσεται διαγωνισμός για τη συντήρηση της Νέας Παραλίας
7 Ιανουαρίου 2020
Show all

Στον Πειραιά για τον εορτασμό των Θεοφανίων ο Περιφερειάρχης Αττικής

Στην τελετή του εορτασμού των Θεοφανίων στον Πειραιά παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.
Την τελετή που πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, συμπαραστατουμένου υπό του μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος, παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μαζί με θεσμικούς εκπροσώπους και πολίτες.
Μετά την Τελετή Αγιασμού, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ευχήθηκε χρόνια πολλά και επισήμανε: «Ο Αγιασμός των υδάτων και η εορτή των Θεοφανίων να αποτελέσουν πηγή φωτός για όλη την χριστιανοσύνη και ιδιαίτερα για τους πολίτες του έθνους μας οι οποίοι ενωμένοι μπορούν να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες και τους εξωτερικούς κινδύνους.
Με πνευματική φώτιση, αγάπη και αλληλεγγύη μεταξύ μας μπορούμε να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και συνολικά της Πατρίδας μας. Το φως της Χριστιανοσύνης να φωτίζει την πορεία όλου του κόσμου. Στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας για το 2020 και ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους».
Να σημειωθεί ότι μετά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος, ακολούθησε η τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον Λιμένα Πειραιώς, στην αποβάθρα προ του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος.
Στις ιερές ακολουθίες παρέστησαν εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γεώργο Πατούλη, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκης, οι Βουλευτέ,ς Κ. Κατσαφάδος, Ι. Τραγάκης, Ν. Δούνια, Θ. Δρίτσας, ο Δήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μώραλης, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.