Στο δήμο Βισαλτίας οι Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας

Δήμος Ηλιούπολης: Θερινά προγράμματα ημερήσιας απασχόλησης παιδιών
15 Μαΐου 2023
Στις 2 Ιουνίου η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του δήμου Άργους Ορεστικού κατά της ΔΕΔΑ και του ΑΒΑΞ
15 Μαΐου 2023
Show all

Στο δήμο Βισαλτίας οι Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας

Παραχωρείται στο δήμο Βισαλτίας από την ΕΤΑΔ για 25 έτη το τουριστικό ακίνητο «Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας».

Οι Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας αναπτύσσονται σε μία έκταση 12 στρεμμάτων με τις εγκαταστάσεις να περιλαμβάνουν υδροθεραπευτήριο, 14 ατομικούς λουτήρες, ιατρείο και ξενοδοχειακό συγκρότημα 20 ενοικιαζόμενων δωματίων (66 κλίνες).

Με τη σύμβαση παραχώρησης αποδίδεται στην τοπική κοινωνία της Βισαλτίας ένα ακίνητο, η αξιοποίηση του οποίου αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού της περιοχής και τονώνοντας την οικονομική ανάπτυξη στη Βισαλτία και ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Η παραχώρηση του ακινήτου σηματοδοτεί τη λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου και της μονάδας του ξενοδοχείου, ενώ σύμφωνα με τον σκοπό της παραχώρησης ο δήμος θα προχωρήσει με δικές του δαπάνες στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, αδειοδοτήσεων και έργων αναβάθμισης της υποδομής. Η διάρκεια παραχώρησης ορίζεται σε 25 έτη από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ το περιθώριο υλοποίησης του σκοπού της σύμβασης είναι πέντε (5) έτη.

Η Ιαματική Πηγή βρίσκεται 4 χιλιόμετρα από το χωριό Νιγρίτα, 22 μόλις χλμ. από την πόλη των Σερρών και 70 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Στη μονάδα που έχει έκταση 12.225 τ.μ. λειτουργεί ξενοδοχείο, υδροθεραπευτήριο με 14 ανακαινισμένους λουτήρες και ιατρείο.

Το νερό της Νιγρίτας είναι ιδιαίτερα θερμό, στους 45,6 ºC, ενώ χαρακτηρίζεται και ταυτοποιείται ως μετρίως ανθρακούχο, μετρίως θειούχο, υπέρθερμο, υποτονικό, οξυανθρακικό, ασβεστούχο, μαγνησιούχο, χαλαζιακό, καλιούχο και φθοριούχο ιαματικό νερό.

Το νερό των πηγών ενδείκνυται για:

Νοσήματα μυοσκελετικού συστήματος
Νοσήματα νευρικού συστήματος
Δερματικές παθήσεις
Γυναικολογικές παθήσεις
Το νερό των πηγών αντενδείκνυται για συστηματικά, μεταδοτικά και κακοήθη νοσήματα, ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια.