Στο δήμο Δράμας το στρατόπεδο Ανδρικάκη για δημιουργία θεματικού πάρκου οπτικοακουστικών μέσων

Σταθερό σημείο για rapid test στον Δήμο Βύρωνα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή
9 Μαΐου 2022
Εγκαινιάστηκε το πρώτο φυσικό βοτανικό μονοπάτι στο Καβούσι Ιεράπετρας με Ελληνογαλλική αδελφοποίηση
9 Μαΐου 2022
Show all

Στο δήμο Δράμας το στρατόπεδο Ανδρικάκη για δημιουργία θεματικού πάρκου οπτικοακουστικών μέσων

Στο δήμο Δράμας παραχωρείται το στρατόπεδο Ανδρικάκη με σκοπό τη δημιουργία θεματικού πάρκου οπτικοακουστικών μέσων, εδραιώνοντας έτσι τον τίτλο της «πόλης του κινηματογράφου».

Όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή Δράμας, ο δήμος θα προχωρήσει στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. για την παραχώρηση του στρατοπέδου «Ανδρικάκη» με σκοπό τη δημιουργία θεματικού πάρκου οπτικοακουστικών μέσων με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το μνημόνιο συνεργασίας θα υπογραφεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για τη δημιουργία του θεματικού πάρκου οπτικοακουστικών μέσων, με τη συμβολή των δωρητών από τη Δράμα κυρίων Άρη Θεοδωρίδη και Κώστα Αποστολίδη και με τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και του δήμου Δράμας.

Παράλληλα, ο δήμος Δράμας προχωράει την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης ύψους 1,2 εκ. ευρώ, επίσης από το Ταμείο Ανάκαμψης, για την ανακαίνιση και ανακατασκευή του Δημοτικού Ωδείου και του κινηματογράφου ΟΛΥΜΠΙΑ, οι οποίοι φιλοξενούν το Φεστιβάλ της Δράμας.