Στο ευρωπαϊκό έργο POWERPOOR για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας συμμετέχει ο Δήμος Φλώρινας

Δωρεάν rapid tests στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
19 Ιανουαρίου 2021
Πρόγραμμα δωρεάν ασφάλισης μαθητών από τον Δήμο Θεσσαλονίκης
19 Ιανουαρίου 2021
Show all

Στο ευρωπαϊκό έργο POWERPOOR για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας συμμετέχει ο Δήμος Φλώρινας

Στο Ευρωπαϊκό Έργο POWERPOOR – “Empowering Energy Poor Citizens through Joint Energy Initiatives” επιλέχθηκε να συμμετέχει ο Δήμος Φλώρινας, μέσω του Δικτύου Δήμων “Βιώσιμη Πόλη”.
Στόχος του έργου είναι η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και η προώθηση των Ενεργειακών Κοινοτήτων.
Μέσω της ενεργής συμμετοχής του Δήμου Φλώρινας θα υπάρχει η δυνατότητα εντοπισμού των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών και η παροχή βοήθειας για μείωση της ενεργειακής τους κατανάλωσης μέσω αλλαγής συμπεριφοράς και εφαρμογής επεμβάσεων αύξησης ενεργειακής απόδοσης μικρής κλίμακας.
Ως ενεργειακά φτωχοί πολίτες θεωρούνται όσοι δεν μπορούν να ζουν σε συνθήκες θερμικής άνεσης, δηλαδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να θερμάνουν επαρκώς τις κατοικίες τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή/και να διατηρήσουν μια ανεκτή θερμοκρασία το καλοκαίρι, ενδέχεται να ζουν σε κατοικίες χαμηλής ποιότητας (π.χ. κατοικίες με προβλήματα υγρασίας, μούχλας ή/και διαρροών) και συνήθως καθυστερούν ή αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.
Στο πλαίσιο του POWERPOOR θα αναπτυχθεί μια καινοτόμα πλατφόρμα που θα είναι προσβάσιμη από τους πολίτες και θα διευκολύνει την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και καλών πρακτικών, καθώς επίσης και την εφαρμογή παρεμβάσεων ενεργειακής απόδοσης μικρής εμβέλειας και την εγκατάσταση πηγών ανανεώσιμης ενέργειας, ενισχύοντας παράλληλα την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.
Παράλληλα, θα ενημερώνει τους πολίτες για τις δυνατότητες συμμετοχής σε υφιστάμενες Ενεργειακές Κοινότητες, θα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τη δυνατότητα ίδρυσης νέων Ενεργειακών Κοινοτήτων και θα διευκολύνει την πρόσβαση σε συλλογικά προγράμματα χρηματοδότησης μέσω ενημέρωσης.