Στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο BELC ο Δήμος Νισύρου

Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Δίκτυο ΔΑΦΝΗ
4 Μαρτίου 2024
Ψηφιακό Μουσείο Ιστορίας αποκτά ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας
4 Μαρτίου 2024
Show all

Στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο BELC ο Δήμος Νισύρου

Στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο BELC ο Δήμος Νισύρου

Στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» (BELC), εντάχθηκε ο Δήμος Νισύρου.

«Ο Δήμος ΝΙΣΥΡΟΥ είναι περήφανος που είναι ένας από τους 1000 δήμους-εταίρους του δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης» (BELC), ενός πανευρωπαϊκού δικτύου τοπικά εκλεγμένων πολιτικών», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Το Δίκτυο, το οποίο ιδρύθηκε το 2022, αποτελείται από αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη την Ευρώπη και έχει ως στόχο την προώθηση της συνεργασίας και της ανταλλαγής καλών πρακτικών μεταξύ των μελών του.

Σημειώνεται ότι από το Νότιο Αιγαίο συμμετέχουν στο Δίκτυο BELC, τρεις δήμοι, η Νίσυρος, η Τήλος και η Χάλκη.

Με μέλη σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας με 27 συνεργαζόμενους δήμους, είναι ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο τοπικά εκλεγμένων πολιτικών, δημιουργώντας μια άνευ προηγουμένου συμμαχία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των τοπικών κυβερνήσεων.

Το δίκτυο BELC υλοποιείται σε στενή συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακών και Τοπικών Συμβούλων της Επιτροπής των Περιφερειών.

Στα μέλη, που μπορούν να ενταχθούν σε εθελοντική βάση, δίνεται η ευκαιρία να επισημάνουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεκριμένα ζητήματα που έχουν απήχηση στην εκλογική τους περιφέρεια, όπως η χρηματοδότηση νέων αγροτών, η ερήμωση των αγροτικών περιοχών, η δημιουργία έξυπνων πόλεων, η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων κ.λπ.