Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “MUST-a-Lab” ο Δήμος Λεβαδέων

Βόιο: Γιατρός στα Κοινοτικά ιατρεία Εράτυρας και Γαλατινής από τον Δήμο
12 Οκτωβρίου 2022
1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας, «Με το βλέμμα στο μέλλον»
12 Οκτωβρίου 2022
Show all

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “MUST-a-Lab” ο Δήμος Λεβαδέων

Στην 3η Συνάντηση Εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «MUlti-STakeholder Labs for migrants and stakeholders (MUST-a-Lab), που πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, στην πόλη Φουενλαμπράδα της Ισπανίας, συμμετείχε ο Δήμος Λεβαδέων.

Το πρόγραμμα MUST-a-Lab: Εργαστήρια πολλαπλών φορέων για μετανάστες και εμπλεκόμενους φορείς», έχει διάρκεια τριών ετών (2022-2024), και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κύριο στόχο υλοποίησης του “MUST-a-Lab” στη Λιβαδειά αποτελεί η διευκόλυνση της πρόσβασης των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν στην πόλη σε δομές υγείας, εκπαίδευσης, ενίσχυσης της απασχόλησης και σε διοικητικές υπηρεσίες καθώς, επίσης, και ο σχεδιασμός βελτιωμένων στρατηγικών που να προωθούν την κοινωνική ένταξή τους.

Ο Δήμος Λεβαδέων συμμετείχε στην 3η Συνάντηση Εταίρων μέσω της Κοινωφελούς του Επιχείρησης (Κ.Ε.ΔΗ.Λ.) μαζί με τον επικεφαλής εταίρο που είναι η πόλη Μέχελεν του Βελγίου και εκπροσώπους συγκεκριμένων δήμων και φορέων από την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Αυστρία και τη Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης συζητήθηκαν θέματα, μεταξύ άλλων, που αφορούν στην ενίσχυση της συμμετοχικότητας των πολιτικών προσώπων, των διαφόρων φορέων και των μεταναστών στα εργαστήρια πολιτικών ένταξης στο πλαίσιο του Προγράμματος, την εκπαίδευση του εμπλεκόμενου προσωπικού, τις στρατηγικές ένταξης μεταναστών που εφαρμόζει κάθε Ευρωπαϊκή πόλη, σχετικές καλές πρακτικές και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Επίσης, αναλύθηκαν τεχνικές προώθησης και επικοινωνίας του σκοπού και των αποτελεσμάτων του Προγράμματος.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Λεβαδέων, Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, η συμμετοχή του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “MUST-a-Lab”, θα συνδράμει σημαντικά στη βελτίωση της εργασιακής καθημερινότητας των φορέων που εμπλέκονται στις διαδικασίες ένταξης καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται στους υπηκόους τρίτων χωρών. Ο Δήμος Λεβαδέων θα συνεχίσει να επιδιώκει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες αυξάνοντας τη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του.