Στο πλευρό των πληγέντων από το φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία η περιφέρεια και οι δήμοι Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Νέος δήμαρχος Σαρωνικού ο Χρήστος Γκίνης
8 Φεβρουαρίου 2023
Πράσινο Κίνημα: Δίπλα στους καλλιτέχνες που αγωνίζονται μαζικά για το αυτονόητο
8 Φεβρουαρίου 2023
Show all

Στο πλευρό των πληγέντων από το φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία η περιφέρεια και οι δήμοι Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Στο πλευρό των πληγέντων από τους καταστροφικούς σεισμούς της Τουρκίας και Συρίας τάσσονται έμπρακτα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και οι Δήμοι της Π.Ε. Έβρου με τη συγκέντρωση και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης.

Ειδικότερα από σήμερα το πρωί οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν γάζες, επιδέσμους, βρεφικές πάνες και κρέμες, σκούφους, γάντια, ζεστά ρούχα, κουβέρτες, κονσέρβες, για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού παραδίδοντάς τα στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων.

«Το μέγεθος της καταστροφής που επέφεραν οι πρόσφατοι σεισμοί της Τουρκίας μας συγκλόνισε όλους και έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. Εισάγουμε εκτάκτως τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας και ειδών πρώτης ανάγκης, όπως επίσης την έκδοση σχετικού ψηφίσματος, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να κινηθούμε με ταχύτητα και έχοντας την ομόφωνη στήριξη του κορυφαίου συλλογικού οργάνου της Περιφέρειάς μας….» αναφέρει σχετικά ο κ. Μέτιος.

Επίσης μετά το Δήμο Αλεξανδρούπολης και οι Δήμοι Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου καλούν την τοπική κοινωνία να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους. Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου καλεί τους δημότες να παράσχουν βοήθεια «αυτή τη δύσκολη στιγμή σε όσους έχουν ανάγκη στην Τουρκία και τη Συρία και οι οποίοι βιώνουν μια πρωτόγνωρη για τα χρονικά κατάσταση λόγω των καταστροφικών σεισμών».

Σε συνεργασία του Δήμου με την εθελοντική ομάδα Διδυμοτείχου «αποΔΙΔω» τα είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώνονται έως και τη 10η Φεβρουαρίου από τις 7.00 έως τις 15.00 στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Έως την Παρασκευή θα διαρκέσει η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης μεταξύ των οποίων και ιατροφαρμακευτικού υλικού (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.α.) και στο Δήμο Ορεστιάδας και συγκεκριμένα στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου και στις ώρες 9.00-15.00.