Στο Πράσινο Κίνημα και ο Βασίλης Ρόκος

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Απαράδεκτη η προσπάθεια της Κομισιόν για ευνοϊκή νομοθεσία στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα
23 Αυγούστου 2022
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Δώστε επιτέλους προτεραιότητα στις πράσινες μεταφορές
25 Αυγούστου 2022
Show all

Στο Πράσινο Κίνημα και ο Βασίλης Ρόκος

Στο Πράσινο Κίνημα και ο Βασίλης Ρόκκος

Η πλατιά κοινωνική συμμαχία του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ διευρύνεται καθημερινά, σε όλα τα επίπεδα. Στη μεγάλη οικογένεια του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ εντάσσεται ο πολιτευτής Θεσσαλονίκης και πετυχημένος “πράσινος” επιχειρηματίας Βασίλης Ρόκος, οποίος θα είναι και υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης. Στο μεγάλο κοινωνικό ρεύμα του Πράσινου Κινήματος που διαπερνά όλη την Ελλάδα και μας οδηγεί στην νίκη στις επόμενες εκλογές και την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, ο Βασίλης Ρόκος, ορίζεται αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου και με οργανωτικές ευθύνες στη Βόρειο Ελλάδα.
Ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης, δήλωσε τα εξής: “Καλωσορίζουμε τον Βασίλη Ρόκο, στη μεγάλη πολιτική μας οικογένεια. Ο πράσινος χώρος διευρύνεται σε όλη την χώρα, μέσα από το Πράσινο Κίνημα, με νέους και άφθαρτους ανθρώπους από τα κινήματα, την κοινωνία και το “πράσινο” επιχειρείν. Όλοι μαζί θα προωθήσουμε πολιτικές για μία καλύτερη ποιότητα ζωής που μας αξίζει”.
Ο επικεφαλής επικοινωνίας και εκπρόσωπος τύπου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας Νίκος Καραμπάσης δήλωσε: «Καλωσορίζω τον φίλο και συναγωνιστή Βασίλη Ρόκο στην μεγάλη πολιτική οικογένεια μας, που στοχεύει στο να ξαναφέρει την ελπίδα και το χαμόγελο στο λαό μας και ειδικά στη νέα μας γενιά. Η συστράτευση του σε αυτόν τον κοινό αγώνα για προκοπή και ευημερία, για ποιότητα στις ζωές μας, είναι πολύτιμη. Γιατί ως ένας νέος πολύ επιτυχημένος και βραβευμένος για τα οικολογικά του προϊόντα επιχειρηματίας, γνωρίζει από «πρώτο χέρι» τις σημερινές ανάγκες του λαού και της χώρας μας. Του εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και είμαι σίγουρος για την επιτυχία του».

Ο Βασίλης Ρόκκος στην επιστολή προσχώρησης ανέφερε τα εξής:
“Προς τους πολύτιμος μου φίλους,
Διανύουμε μία περίοδο κοινωνικών και οικονομικών ανακατάταξεων κατά συνέπεια υπάρχει μια έντονη ενεργειακή αστάθεια η οποία προκαλεί οικονομική αβεβαιότητα στον καθένα μας ξεχωριστά και ως σύνολο συνάμα. Ταυτόχρονα η χώρα μας βιώνει μία μεγάλη και έντονη επιθετική ρητορική από την γείτονα χώρα δηλαδή την Τουρκία.
Τα δύο πιο βασικά χαρακτηριστικά της κρίσης η οποία βιώνουμε και θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία στην οποία οφείλουμε να ανταπεξέλθουμε με πολιτικό ήθος ακεραιότητα και πάνω από όλα πολιτική σταθερότητα με προτάσεις και κυβερνητικό πρόγραμμα είναι:

  • Το περιβάλλον μέσω του οποίου θα πρέπει να βρεθεί μία λύση για μία βιώσιμη περιβαλλοντολογική πολιτική και οικονομική ανάπτυξη αυτού του τόπου σε ένα πλαίσιο συγκρότησης και ανασύνταξης του πολιτικού συστήματος.
  • Η πατρίδα όπου χρειάζονται πολιτικές δυνάμεις με ισχυρό πατριωτικό πρόσημο, παραμερίζοντας κάθε εθνομηδενιστική ρητορική αλλά ταυτόχρονα και κάθε ακροδεξιά επεκτατική αντίληψη η οποία το μόνο που έχει ως αποτέλεσμα είναι η συρρίκνωση και όχι ανάπτυξη.
  • Τα παραδοσιακά κόμματα είτε της αριστεράς είτε της δεξιάς με μία συντηρητική πολιτική είχαν ως αποτέλεσμα να φέρουν μία διόγκωση του χρέους, μία απαξίωση κάθε έννοιας της πατρίδος αλλά δυστυχώς και την καταστροφή του περιβάλλοντος η οποία συντελείται σε καθημερινό επίπεδο με θέματα άμεσα και έμμεσα τον καθένα από μας ξεχωριστά.
  • Οι πολιτικοί “παλιάς κοπής” λειτουργούν ως φωστήρες προβλημάτων των οποίων οι ίδιοι δημιουργούν και με έναν ωχαδλεφιστικό χαρακτήρα είτε με πελατειακές σχέσεις είτε με δοσοληψίες κάθε είδους αποδεδειγμένα μέχρι σήμερα έχουν φέρει την κατάσταση στο απροχώρητο με έναν φόρο ζωής που καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι εμείς.
  • Η χώρα μας ζητάει πραγματική αλλαγή. Όχι επιφανειακή αλλά ριζική και αυτό δεν μπορεί να επέλθει χρησιμοποιώντας ούτε τις ίδιες πολιτικές δυνάμεις ούτε καν με τον παλαιακό διαχωρισμό Αριστεράς Δεξιάς αλλά πάνω από όλα για κανένα λόγο αξιοποιώντας τα ίδια πολιτικά πρόσωπα.
  • Η αλλαγή Λοιπόν θα μπορέσει να έρθει μόνο από κάτι το οποίο είναι άσπιλο και αμόλυντο όπου και τα ίδια τα πρόσωπα τα οποία το συντελούν είναι άσπιλα και αμόλυντα.
  • Είναι ευρέως γνωστό πως “δεν μπορείς να έχεις διαφορετικό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας διαρκώς τα ίδια μέσα”.
  • Το αποτέλεσμα της καμένης δυστυχώς πατρίδας μας από τα δάση μέχρι την οικονομία και από το περιβάλλον μέχρι τα Ίμια επιβεβαιώνει πως τα μέσα τα οποία χρησιμοποιούσαμε όλοι εμείς τόσα χρόνια δεν φέρνουν το Επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για αυτό το λόγο επανάσταση θα έρθει από κάτι νέο και φρέσκο και “πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την αλλαγή” όπως είχε πει ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου πριν κινήσει την κοινωνική επανάσταση εκείνης της εποχής. Η αλλαγή σήμερα είναι μια νέου είδους κοινωνική επανάσταση, αυτή που επιβάλει κάτι περιβαλλοντολογικό και πάνω από όλα πατριωτικό για αυτό το λόγο με χαρά και με μεγάλη ευγνωμοσύνη προς όσους με έχουν υποστήριξει σε κάθε μου πολιτική κίνηση μέχρι σήμερα θα ήθελα να σας ενημερώσω την ένταξή μου στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ακριβώς για τους λόγους για τους οποίους έχω προαναφέρει καθώς είναι ενα βαθιά πράσινο κόμμα αλλά ταυτόχρονα με βαθύ πατριωτικό πρόσημο με θέσεις όπως το κλείσιμο του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής – Ροδόπης (Δείτε ΕΔΩ: https://prasinokinima.gr/principles/).
Θα είναι τιμή μου και μεγάλη μου χαρά έως και ευγνωμοσύνη προς όλους όσους με εμπιστεύεστε και θα ακολουθήσετε σε αυτό το βήμα ακόμα όμως έχω και ευγνωμοσύνη σε αυτούς που δεν θα ακολουθήσουν άμεσα αλλά με τις πράξεις μου και με την σωστή επικοινωνία των ιδεών αυτού του κόμματος θα πειστούν στην πορεία και θα ακολουθήσουν αυτό το εγχείρημα.
Σας ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο που διαθέσατε ώστε να διαβάσετε αυτή την επιστολή, είμαστε όλοι προσκεκλημένοι να συμμετάσχουμε σε αυτή την κοινωνική πράσινη πατριωτική επανάσταση”

Δώσε Δύναμη στις Πράσινες Φωνές
Go Green με το Πράσινο Κίνημα