Στο Ταμείο Ανάκαμψης η “Αποκατάσταση του Ιστορικού Κτιρίου Ξενοδοχείο Λέρος”

Πράσινο Κίνημα: Στήριξη της Τέχνης και των ανθρώπων της σε αυτή τη δύσκολη περίοδο
15 Απριλίου 2022
Πρόγραμμα στήριξης αστέγων και οικογενειών σε διαδικασία έξωσης στον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη
15 Απριλίου 2022
Show all

Στο Ταμείο Ανάκαμψης η “Αποκατάσταση του Ιστορικού Κτιρίου Ξενοδοχείο Λέρος”

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εντάσσεται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη, το έργο με τίτλο «Αποκατάστασης του Ιστορικού Κτιρίου Ξενοδοχείο Λέρος» στο Λακκί της Λέρου με το ποσό των 2.197.323,43 € και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης το έτος 2024.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU,και αφορά σε εργασίες αποκατάστασης του μνημείου, με σκοπό την ανάδειξη της ιστορικότητας και της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του , με την ταυτόχρονη ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους και του εξοπλισμού του με σύγχρονες ενεργειακά αποδοτικές εγκαταστάσεις.

Την ικανοποίησή του, εκφράζει ο δήμαρχος Λέρου Μ. Κόλιας, δηλώνοντας ότι: «Η εν λόγω απόφαση αποτελεί την επιβράβευση της εντατικής και διαχρονικής προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής για τη αναπαλαίωση και ανάδειξη των μνημείων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου». Ο ίδιος απευθύνοντας ευχαριστίες τόσο στον κ. Σκυλακάκη όσο και στην υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη για την ένταξη, τονίζει ότι κατά τη διάρκεια της κατασκευής θα δημιουργηθούν δεκάδες θέσεις εργασίας.