Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία του Υμηττού

Επιβράβευση των υπαλλήλων που εντόπισαν τις παρανομίες στις εξετάσεις οδήγησης
17 Ιουλίου 2020
Κ. Χατζηδάκης: «Ρήτρα κλιματικής αλλαγής σε όλα τα νομοσχέδια»
17 Ιουλίου 2020
Show all

Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία του Υμηττού

Την απόλυτη προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια Αττικής σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στην εκδήλωση παρουσίασης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία του Υμηττού, από τον υπ. Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη.
Τα βασικά σημεία, τους στόχους και το σκεπτικό της Μελέτης ανέλυσαν ο υφ. Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου και οι Γενικοί Γραμματείς, Ευθύμης Μπακογιάννης και Κωνσταντίνος Αραβώσης, ενώπιον δημάρχων και εκπροσώπων φορέων για την προστασία του Υμηττού. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε εκ μέρους του ΣΠΑΥ, ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος και ο Δήμαρχος Κρωπίας Δ. Κιούσης.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον υπουργό Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη και όλους τους συνεργάτες του για την εκπόνηση αυτής της πολύ «σημαντικής» μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την προστασία του Υμηττού, η οποία τίθεται από σήμερα σε διαβούλευση.
«Πρόκειται για μία πολιτική απόφαση καθοριστικής σημασίας η οποία διασφαλίζει την προστασία ενός από τα πιο όμορφα βουνά της Αττικής και αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα για να μπει οριστικό τέλος στο καθεστώς αυθαιρεσιών» τόνισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:
«Εμείς ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε ως προτεραιότητα να καταστήσουμε την Αττική μία «πράσινη» Περιφέρεια, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον ευεξίας και ευζωίας, για όλους τους πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο θα συμβάλλουμε στο εθνικό οραματικό σχέδιο για την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος, με εποικοδομητικές προτάσεις και πρωτοβουλίες, σε συνεργασία και με τους Δήμους, που θα έχουν στόχο την ενίσχυση εναλλακτικών μορφών ενέργειας όπως η ηλεκτροκίνηση, αλλά και δράσεις ανάδειξης και προστασίας των πνευμόνων πρασίνου της Αττικής».
Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους και τους εθελοντές που συμβάλλουν έμπρακτα και ουσιαστικά στην προστασία του Υμηττού, χαρακτηρίζοντας τη συνεισφορά τους πολύτιμη.