Στ. Πέτσας: Το 2022 ο ανασχεδιασμός των ΚΑΠ της Αυτοδιοίκησης

Απλοποιείται η διαδικασία καταχώρησης ληξιαρχικών πράξεων στο εξωτερικό
24 Σεπτεμβρίου 2021
Πως η Περιφερειάρχης Κέρκυρας αποτελεί τροχοπέδη για τη διαχείριση των απορριμμάτων του νησιού
24 Σεπτεμβρίου 2021
Show all

Στ. Πέτσας: Το 2022 ο ανασχεδιασμός των ΚΑΠ της Αυτοδιοίκησης

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας απαντά σε επίκαιρη ερώτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, Αθήνα, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Στ. Πέτσας: Το 2022 ο ανασχεδιασμός των ΚΑΠ της Αυτοδιοίκησης

Το 2022 θα γίνει ευρύτερος ανασχεδιασμός των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που θα συνοδεύεται από μια «λελογισμένη αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού» της Αυτοδιοίκησης, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το 2022, θα είναι μία τέτοια χρονιά αναθεώρησης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων. Πρόκειται για ένα θέμα, για το οποίο έχω ήδη δεσμευτεί απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού».

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, σκοπός της αναθεώρησης των ΚΑΠ είναι αφενός να διαπιστωθούν οι ανισοκατανομές και αφετέρου να εξορθολογιστεί η κατανομή των εν λόγω ποσών, αλλά και η λελογισμένη αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού, όσο επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια. «Μέλημά μας είναι η Αυτοδιοίκηση, σιγά-σιγά, να αρχίσει να αναπληρώνει το χαμένο έδαφος, έπειτα από σχεδόν μία δεκαετία κρίσης», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Κωνταντινόπουλου, σχετικά με το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών είπε ότι για το οικονομικό έτος 2021, έχει προβλεφθεί να αποδοθεί, στο σύνολο των Περιφερειών, το ποσό των 175 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας το αίτημα του κ. Κωνσταντινόπουλου για συνολικό ανασχεδιασμό του πλαισίου της μεταφοράς των μαθητών, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα, το οποίο θα αντιμετωπιστεί με τον ευρύτερο ανασχεδιασμό των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), των χρημάτων δηλαδή που έχει η Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού για να υλοποιεί τον προϋπολογισμό της.