Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών- Πύργου

Δήμος Θηβαίων: Επίδομα Γέννησης- Υποβολή αιτήσεων
26 Φεβρουαρίου 2020
Θεσσαλονίκη: «Δαγκάνες» για όσους παρκάρουν σε ράμπες ΑμεΑ και πεζόδρομους
26 Φεβρουαρίου 2020
Show all

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών- Πύργου

Στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, στο ύψος του Βουπρασίου, κοντά στα όρια των νομών Ηλείας και Αχαΐας, προχώρησαν νωρίτερα εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και κάτοικοι των δύο νομών, με βασικό αίτημα τη συνέχιση των εργασιών στον δρόμο Πάτρα-Πύργος-Ολυμπία-Τσακώνα χωρίς διόδια.

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε το Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών, ενώ παράλληλα έχει εξαγγελθεί πανηλειακή γενική απεργία.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου, παραβρέθηκε και μίλησε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Όπως είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Πελετίδης, ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές. Σε μια δεκαετία, χάσαμε 130 συνανθρώπους μας, με τελευταίο τραγικό περιστατικό το χαμό των δύο νέων την Κυριακή.

Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος, έπρεπε να είχε γίνει χθες και να είχε αποδοθεί για χρήση, χωρίς διόδια. Αυτός ο αγώνας θα έχει συνέχεια, όπως είπε ο κ. Πελετίδης για να προσθέσει ότι : “Δεν τελειώνουμε σήμερα. Θα τελειώσουμε όταν ο δρόμος θα είναι πραγματικότητα. Δεν θα τους αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί». Στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς. Συμφωνούμε όλοι ότι έπρεπε να είχε κατασκευαστεί χθες. Η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για Νότια χάραξη για λόγους λειτουργικούς, περιβαλλοντικούς, είναι σωστή και δίκαιη και δεν δημιουργεί εμπόδια στην άμεση έναρξη και ολοκλήρωση των εργασιών”.