Συμμαχία στήριξης των ευπαθών ομάδων από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής

Δήμος Πειραιά: Μείωση 40% στα μισθώματα σχολικών κυλικείων & ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών για 2019-2020
15 Δεκεμβρίου 2020
Δωρεάν tablets για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
15 Δεκεμβρίου 2020
Show all

Συμμαχία στήριξης των ευπαθών ομάδων από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής

Κοινές δράσεις για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων αναπτύσσουν ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, όπως προβλέπει σχετικό μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε το πρωί μεταξύ των δύο φορέων.

Το μνημόνιο υπέγραψαν στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρόεδρος του Δικτύου Νικόλαος Πέντζος. Ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για μία συνεργασία που βοηθάει στην επούλωση των πληγών που δημιουργεί η υγειονομική κρίση, ενώ εξήρε την πρωτοβουλία που ανέλαβαν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας, τα Επιμελητήρια (ΕΒΕΘ, ΒΕΘ και ΕΕΘ), ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων για τη δημιουργία του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του κεντρικού δήμου, ο κ. Ζέρβας ανέφερε πως οι παραγωγικοί και επιχειρηματικοί φορείς της Θεσσαλονίκης δημιούργησαν μια «συμμαχία του καλού», δίνοντας μέσα από δράσεις αυθεντικής προσφοράς ουσιαστική υπόσταση στην έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος υπογράμμισε ότι καθίσταται σαφές πως η κοινωνική εταιρική ευθύνη αποδίδει πραγματικά, καθώς αποτελεί «δείγμα ανθρωπιάς, δείγμα συνέργειας και δείγμα δημιουργίας».

Εκ μέρους του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, ο κ.Πέντζος δήλωσε πως το Δίκτυο βρίσκεται στη διάθεση του δήμου Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων που ως στόχο έχουν την υποστήριξη ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας στην καθημερινότητά τους.