Συμφωνία για τη δασοπροστασία μεταξύ υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – ΠΕΔ Ν. Αιγαίου

Αναστολή του τέλους ταφής των απορριμμάτων για δύο χρόνια ζητά η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας
5 Οκτωβρίου 2022
H συμβολή της περιφέρειας Κρήτης στη δράση της πρώτης ενεργειακής κοινότητας στο νησί
5 Οκτωβρίου 2022
Show all

Συμφωνία για τη δασοπροστασία μεταξύ υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – ΠΕΔ Ν. Αιγαίου

Συμφωνία για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της δασοπροστασίας και της αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπεγράφη χθες από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και δήμαρχο Ρόδου, Αντώνιο Καμπουράκη και της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών και Προστασίας Περιβάλλοντος 2040» με έδρα τη Ρόδο, την οποία εκπροσώπησε ο πρόεδρός της, Νεκτάριος Φλοσκάκης.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία συναντίληψης προβλέπει την ενίσχυση της συνεργασίας, καθώς και την παροχή αμοιβαίας συνδρομής μεταξύ του υπουργείου, στο πλαίσιο του συντονιστικού του ρόλου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και της εταιρείας «Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών και Προστασίας Περιβάλλοντος 2040» σε μια σειρά από δράσεις, με κυριότερες:

– Την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, μέσω της συνεργασίας και συμμετοχής της σε τοπικές δράσεις σε θέματα δασοπροστασίας.

– Την παροχή συνδρομής προς το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τις κατά περίπτωση συναρμόδιες αρχές, σε θέματα αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών.

– Τη διάθεση προς το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανθρώπινου δυναμικού, υλικών και μέσων για τις ανάγκες δασοπυρόσβεσης.

Στόχος της συμφωνίας είναι η ενίσχυση της δασοπροστασίας, τόσο στη Ρόδο όσο και σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η παροχή συνδρομής στο Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία στο πλαίσιο του έργου τους, η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και η κινητοποίηση όλων των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης για την αποτελεσματικότερη θωράκιση της νησιωτικής Ελλάδας έναντι φυσικών καταστροφών.

Στη σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του υπουργείου, το «παρών» έδωσε και ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, καθώς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.