Κορωνοϊός: Οι ραγδαίοι ρυθμοί της αστυφιλίας και η αποψίλωση των δασών στην Ασία συνδέονται με φονικούς ιούς
11 Μαρτίου 2020
Προχωράει το βόρειο τμήμα του Ε65
11 Μαρτίου 2020
Show all

Συνάντηση Γ. Πατούλη με Β. Κικίλια

Ο συντονισμός των δράσεων με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και προστασία των πολιτών αλλά και των εργαζομένων από τον κορωνοϊό, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με τον υπ. Υγείας Β. Κικίλια, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Α. Βαθιώτης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης.

Ο κ. Πατούλης εστίασε στη μεγάλη σημασία της πρόληψης στην προσπάθεια της αποτελεσματικής θωράκισης της χώρας και των πολιτών από τον κορωνοϊό και στο πλαίσιο αυτό συνεχάρη τον υπ. Υγείας για την απόφαση αναστολής της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.
«Η Περιφέρεια Αττικής λαμβάνει καθημερινά όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται για την καλύτερη προάσπιση της υγείας των πολιτών και των εργαζομένων της, ενώ παράλληλα έχει εστιάσει ιδιαίτερα στο ζήτημα της ενημέρωσής τους», επισήμανε και διαμήνυσε στον κ. Κικίλια πως θα συνδράμει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτή την υγειονομική κρίση. «Αυτή την εθνική μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπ. Υγείας ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την έμπρακτη στήριξή του και υπογράμμισε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Αττικής και ο υπ. Υγείας τόνισαν τα εξής:

Γ. Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής: «Με τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια τον οποίο είχα την τιμή να υποδεχθώ εδώ στην Περιφέρεια, είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με στόχο τη γόνιμη συμπόρευσή μας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας.
Όλοι μαζί δίνουμε μια μεγάλη μάχη και αυτή τη μάχη θέλουμε να την κερδίσουμε, θωρακίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χώρα και τους πολίτες.
Στόχος μας είναι να επιβραδύνουμε την εξέλιξη αυτού του ιού που έχει πλήξει σε παγκόσμιο επίπεδο όλες τις χώρες και συγχρόνως να ενισχύσουμε τα μέτρα πρόληψης για την προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών.
Ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση συνολικά αντιμετωπίζουν την κατάσταση με σοβαρότητα, ψυχραιμία και τα αποτελέσματα είναι ορατά καθώς είμαστε η χώρα με τα λιγότερα δυνατά περιστατικά σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ωστόσο πρέπει να είμαστε όλοι σε διαρκή επαγρύπνηση και να εντείνουμε τα μέτρα πρόληψης και ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν για την καλύτερη προστασία τους. Έμφαση απαιτείται να δοθεί στις ευπαθείς ομάδες πολιτών οι οποίοι θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αποφεύγουν χώρους μεγάλων συναθροίσεων.
Έχουμε εμπιστοσύνη στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας και είμαστε βέβαιοι ότι είναι έτοιμοι και επαρκώς προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Οφείλουμε να είμαστε όλοι ψύχραιμοι και αισιόδοξοι ότι η χώρα θα βγει σύντομα από την παρούσα δύσκολη κατάσταση και θα συνεχίσει τη σταθερή και δημιουργική πορεία της προς το μέλλον».

Β. Κικίλας, υπ. Υγείας: «Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ εδώ στην Περιφέρεια Αττικής με τον Περιφερειάρχη αλλά και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας Γ. Πατούλη με τον οποίο είχαμε μία πολύ χρήσιμη συζήτηση. Η Περιφέρεια Αττικής είναι σχεδόν η μισή Ελλάδα, οι υπηρεσίες της είναι διάσπαρτες σε όλη την Αττική και σε αυτό το πλαίσιο όλοι οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας και οι πολίτες πρέπει να έχουν σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση για τους κανόνες υγιεινής και για το πώς τηρούμε τους κανόνες αντισηψίας, για το πώς προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους αλλά και τους συμπολίτες μας που έχουν χρόνια προβλήματα. Πρόκειται για τις κατηγορίες πολιτών που κυρίως πλήττονται από τον συγκεκριμένο ιό.
Με τον κ. Πατούλη είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια στο πρόσωπό του, για τη στήριξη, τη βοήθεια μέχρι τώρα αλλά και για τη μάχη που έχουμε να δώσουμε από εδώ και πέρα».