Συνάντηση Τζιτζικώστα και Αγγελούδη -Τι συζήτησαν

Μ. Γραφάκος: Βασική μας προτεραιότητα η ασφαλής και νόμιμη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων
26 Οκτωβρίου 2023
Περ. Ηπείρου: Απαντήσεις ζητάει η αντιπολίτευση για τα πρόστιμα των 5 εκατ. ευρώ
26 Οκτωβρίου 2023
Show all

Συνάντηση Τζιτζικώστα και Αγγελούδη -Τι συζήτησαν

Συνάντηση Τζιτζικώστα και Αγγελούδη -Τι συζήτησαν

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, το μεσημέρι της Τετάρτης (25/10), για περίπου μια ώρα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που βρίσκεται στην περιοχή των Σφαγείων.

Στο επίκεντρο της συνάντησης που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, βρέθηκαν ζητήματα της καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες. Κάποια από αυτά ήταν η καθαριότητα, η υλοποίηση σημαντικών έργων για την πόλη, όπως η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, η επέκταση του ξύλινου ντεκ, η αναβάθμιση της Αριστοτέλους, της πλατείας Διοικητηρίου και της πλατείας Βαρδαρίου, η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, η ανάπλαση της Άνω Πόλης και η αναβάθμιση της ΤV 100 από δημοτική σε περιφερειακή τηλεόραση, με την ένταξη και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο σχήμα διοίκησης.

«Με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη δεν κάναμε απλά μια εθιμοτυπική συνάντηση γιατί τα προβλήματα τρέχουν και δεν έχουμε χρόνο για καθυστερήσεις. Συμφωνήσαμε σε εμβληματικά έργα τα οποία, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα φροντίσουμε ώστε να επιταχυνθούν και να ξεκινήσει η υλοποίηση τους», είπε στις αρχικές του δηλώσεις ο κ. Τζιτζικώστας, σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Ειδικότερα για την καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι θα διερευνηθούν τρόποι «με τους οποίους η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα μπορούσε να βοηθήσει τη νέα δημοτική αρχή για να δοθεί λύση σε αυτό το ζήτημα που έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών αυτά τα χρόνια».

Από την πλευρά του ο κ.Αγγελούδης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προσερχόμενος στη συνάντηση ήμουν αισιόδοξος. Φεύγοντας, είμαι βέβαιος ότι η συναντίληψη, η κοινή προσέγγιση τόσο στα μικρά, όσο και στα μεγάλα θέματα θα δώσει στην πόλη, στον δήμο Θεσσαλονίκης την επιτάχυνση και την αποτελεσματικότητα που χρειάζεται και η οποία λείπει τόσο πολύ».

Όπως είπε ο νέος δήμαρχος, από την 1η Ιανουαρίου 2024 που θα αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα δημοτική αρχή, θα υπάρχει έτοιμο ένα σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος της καθαριότητας, ενώ εξέφρασε την πίστη ότι τον επόμενο χρόνο θα δημοπρατηθούν και τα εμβληματικά έργα που ανακοινώθηκαν από πλευράς περιφερειάρχη. «Νομίζω ότι αυτός ο προγραμματισμός είναι και αισιόδοξος και εφικτός και θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου γιατί δυο μήνες πριν την ανάληψη των καθηκόντων μας φαίνεται ότι αρχίζει μια στέρεη, αποτελεσματική, δημιουργική συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», δήλωσε ο κ. Αγγελούδης.