Συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ με τον δήμαρχο Αγιάς

Αλεξάνδρεια: Έκκληση Κοινωνικού Παντοπωλείου για βρεφικά είδη, παιδικά και εφηβικά ρούχα και παπούτσια
14 Ιουλίου 2021
Αναβάθμιση προαυλίων δημοτικών σχολείων στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος
14 Ιουλίου 2021
Show all

Συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ με τον δήμαρχο Αγιάς

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου είχε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο της Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα.

Στην πρώτη γραμμή για την ενίσχυση των εμβολιασμών
Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ και των δήμων για την ενίσχυση των εμβολιασμών των πολιτών προκειμένου να ορθωθεί τείχος προστασίας από τον κορονοϊό και οι πολίτες να είναι πιο ασφαλείς. Μάλιστα ο κ. Γκουντάρας που νόσησε από τον κορονοϊό, τον περασμένο Μάιο τόνισε την σπουδαιότητα του εμβολιασμού ως μέσο προστασίας ενώ ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε την πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για την δημιουργία help desk ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να ενημερωθεί σωστά και επίσημα για όλα τα δεδομένα.

Επιτάχυνση στις διαδικασίες για να μη χαθεί ούτε ευρώ από τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους δήμους.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε την ανάγκη να επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε όλοι οι δήμοι και ο δήμος Αγιάς να έχουν στη διάθεσή τους όλα εκείνα τα μέσα που χρειάζεται ώστε να συμμετέχουν με έργα που θα αλλάξουν την ζωή των πολιτών μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και του Ταμείου Ανάκαμψης. Παράλληλα συζήτησαν τις διαδικασίες για τη διαμόρφωση των νέων πολεοδομικών σχεδίων που χρηματοδοτούνται, επίσης από το Ταμείο Ανάκαμψης με 245 εκ. ευρώ.

Τέλος οι κ. Παπαστεργίου και Γκουντάρας συζήτησαν για τις προτάσεις που επικαιροποιεί και καταθέτει η ΚΕΔΕ, σε ανοιχτό διάλογο με όλους τους δήμους της Ελλάδας για την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των θεσμών του κράτους στο υπό διαμόρφωση σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι οι αρμοδιότητες είναι το νέο μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ότι κάθε αρμοδιότητα που θα παραμείνει, από τις υπάρχουσες, αλλά και όποια προστεθεί στην ευθύνη των δήμων θα πρέπει να συνοδεύεται από τους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους προκειμένου να μπορεί ο δήμος να επιτελεί το έργο που του αναλογεί και να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του απέναντι στους Δημότες και την τοπική κοινωνία.