Συνέδριο για τη “Χρηματοοικονομική Διοίκηση και Διαχείριση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”

ΥΠΕΣ: Τρία self test θα μπορούν να προμηθευτούν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο
4 Ιουνίου 2021
Καινοτόμα δράση ανίχνευσης και συλλογής αποβλήτων στο θαλάσσιο οικοσύστημα
4 Ιουνίου 2021
Show all

Συνέδριο για τη “Χρηματοοικονομική Διοίκηση και Διαχείριση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”

Διήμερο συνέδριο με θέμα την χρηματοοικονομική διοίκηση και διαχείριση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης διοργανώνουν η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”, ο Δήμος Ναυπακτίας και ο Φορέας Επιμόρφωσης Στελεχών της Αυτοδιοίκησης FORUM Training & Consulting. Το Συνέδριο έχει προγραμματισθεί να υλοποιηθεί από την Παρασκευή ως το Σάββατο (1-2) Νοεμβρίου 2019, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδος, στις 1 Νοεμβρίου και στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, στις 2 Νοεμβρίου 2019.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα εστιάσουν σε θέματα που αφορούν το πλαίσιο λειτουργίας και απασχολούν την καθημερινότητα της χρηματο-οικονομικής διοίκησης στους ΟΤΑ, όπως δανειοληπτική δυνατότητα, χρηματοδοτήσεις, κανονιστικό πλαίσιο, ελεγκτικές διαδικασίες, ψηφιακές εφαρμογές, και θέματα που εν γένει απασχολούν την λειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν ως ομιλητές, συντονιστές και συμμετέχοντες αιρετοί, τεχνοκράτες (Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, Γενικοί & Εκτελεστικοί Γραμματείς Δήμων & Περιφερειών, Επιστημονικοί και Ειδικοί Σύμβουλοι & Συνεργάτες ΟΤΑ) και υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, καθώς και στελέχη Υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ. Αναμένεται να κατατεθούν 41 εισηγήσεις από αιρετούς, από ακαδημαϊκούς, από στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όπως και από ειδικούς επιστήμονες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις εισηγήσεις αυτές θα συντονίσουν 22 ειδικοί επιστήμονες και αιρετοί στα αντίστοιχα θέματα.