Συνέδριο INNOGROW – Καινοτόμος Επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια

“Ανάπτυξη του Πόρου σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας”
24 Νοεμβρίου 2020
“Ελλάδα χωρίς πλαστικά μιας χρήσης”
24 Νοεμβρίου 2020
Show all

Συνέδριο INNOGROW – Καινοτόμος Επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια

Το τελικό πανευρωπαϊκό συνέδριο του έργου INNOGROW, για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στην περιφέρεια, διοργανώνει online αύριο Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ως συντονιστής του εν λόγω έργου.

Το online συνέδριο του INNOGROW θα είναι μια ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων με φορείς υποστήριξης περιφερειακής επιχειρηματικότητας από 8 διαφορετικές Περιφέρειες της ΕΕ, οι οποίες αντιμετωπίζουν παρεμφερείς προκλήσεις σχετικά με την ανταγωνιστικότητα και καινοτομία των ΜΜΕ της υπαίθρου.

Τo INNOGROW χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Αναπτυξιακό Ταμείο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσα από το πρόγραμμα INTERREG EUROPE. Από το ξεκίνημά του, το 2016, διευκολύνει τη βελτιστοποίηση της χάραξης πολιτικής στον τομέα της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ της αγροτικής οικονομίας στην ΕΕ, παράγοντας απτά αποτελέσματα στις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες που εκπροσωπούνται στην κοινοπραξία.

Στη διάρκεια του online συνεδρίου, αυτά τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν από τους Εταίρους του INNOGROW με την προσδοκία ότι θα αποτελέσουν το αντικείμενο μιας εποικοδομητικής συζήτησης. Μεταξύ των συνέδρων θα παραβρεθούν εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, εμπορικών επιμελητηρίων, κέντρων επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, καθώς και πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων από την Ιταλία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία, τη Λετονία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως σημειώνεται, θα παραστούν και εκπρόσωποι του προγράμματος INTERREG EUROPE.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τον θετικό αντίκτυπο των δράσεων του INNOGROW στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα της περιφέρειας, να κατατοπιστούν για τις σχετικές αλλαγές στην περιφερειακή πολιτική, και να ενημερωθούν για νέα επιχειρηματικά μοντέλα και καλές πρακτικές στις ΜΜΕ, στη μετά-κορωνοϊό περίοδο.

Για τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και να ακολουθήσουν τις οδηγίες εγγραφής:
https://zoom.us/webinar/register/WN_pAHXaySSRZSLCQNQfuVLOw