“Συναγερμός” στην Κάλυμνο από τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού

Άνοιξε και το δεύτερο τμήμα του Δρόμου των Ποιητών στην Γλυφάδα
30 Δεκεμβρίου 2020
Ο Δήμος Πάργας προσχωρεί στην “Συμφωνία των Πράσινων Πόλεων”
30 Δεκεμβρίου 2020
Show all

“Συναγερμός” στην Κάλυμνο από τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού

Έντονη είναι η ανησυχία στην Κάλυμνο, μετά την επιβεβαίωση δεκάδων κρουσμάτων κορονοϊού μέσα σε λίγες ημέρες, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις τοπικές αρχές.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης μιλώντας σήμερα στο Mega, μέχρι τα Χριστούγεννα το νησί ήταν Covid-free, όμως κατά τη διάρκεια των γιορτών υπήρχαν παραπάνω συναντήσεις από το επιτρεπόμενο με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί ο ιός.

Ο κ.Διακομιχάλης ενημέρωσε ότι βρέθηκαν συνολικά 39 κρούσματα, που έχουν επιβεβαιωθεί και πως έχουν εντοπιστεί τέσσερις εστίες διασποράς.

«Σίγουρα κάτι πήγε στραβά. Το θετικό είναι ότι έχουμε εντοπίσει 4 εστίες που έχουν εκδηλωθεί τα κρούσματα» πρόσθεσε ο κ. Διακομιχάλης, τονίζοντας ότι δύο οικογένειες διοργάνωσαν τραπέζι για τα Χριστούγεννα με αρκετά άτομα, πάνω από το όριο των 9 ατόμων που επιτρέπεται.

«Έχουμε βρει την άκρη του νήματος» σημείωσε, ωστόσο έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα καθώς το νησί μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπο με τοπικό lockdown.

Ο κ. Διακομιχάλης υπογράμμισε πως το θετικό είναι ότι όλα τα κρούσματα είναι ελαφριάς μορφής, ενώ σημείωσε πως γίνονται καθημερινά rapid test από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στο νησί.