Συνδικάτο ΟΤΑ: Σαν τον «κλέφτη» έφυγε ο Βορίδης

Παρεμβάσεις για την ενίσχυση της προσβασιμότητας ΑμεΑ στα σχολεία της Ηλιούπολης
10 Απριλίου 2023
Τροπολογία ΥΠΕΣ: Σε περίπτωση αδυναμίας λήψης απόφασης για ένα θέμα από το δημοτικό συμβούλιο, αρμόδιες για λήψη απόφασης οι επιτροπές του δήμου
11 Απριλίου 2023
Show all

Συνδικάτο ΟΤΑ: Σαν τον «κλέφτη» έφυγε ο Βορίδης

Απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα Γραφεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.), στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τα Γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. και προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Μεγ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2023. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας, απεργούν με κύρια αιτήματα την μονιμοποίηση συμβασιούχων και την παύση των διώξεων σε βάρος αιρετών που δεν άσκησαν ένδικα μέσα σε βάρος εργαζομένων. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, εξαπολύει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, καταγγέλλοντας τον ΥΠΕΣ ότι «έφυγε σαν τον κλέφτη» προκειμένου να μην συναντηθεί με τους εργαζόμενους των δήμων που βρέθηκαν έξω από το υπουργείο κατά την διάρκεια της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τους.

«Γιατί φοβάται να αντιμετωπίσει τους συναδέλφους συμβασιούχους που δουλεύουν στις υπηρεσίες καθαριότητας για τρία και τέσσερα χρόνια; Γιατί φοβάται να αντιμετωπίσει τους συμβασιούχους των παιδικών σταθμών που δουλεύουν για δεκαπέντε και δεκαέξι χρόνια μέσα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ;», σημειώνει στην ανακοίνωση του, το Συνδικάτο απαιτώντας ταυτόχρονα «να καταργηθεί ο νόμος Βορίδη αλλά και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που εμποδίζουν τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου και έργου σε αόριστου».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Συνδικάτου:
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργού Εσωτερικών Βορίδη, όπου προκλητικά πέντε λεπτά πριν φτάσει η πορεία των εργαζομένων στο υπουργείο, σαν το κλέφτη σηκώθηκε και έφυγε, αφήνοντας πίσω του διμοιρίες των ΜΑΤ. Βέβαια αν στη θέση των εργαζομένων ήταν κανένας βιομήχανος ή κανένας εφοπλιστής ο υπουργός και συνολικά η κυβέρνηση θα έκανε κολοτούμπες για να τον συναντήσει.

Θα μας απαντήσει η κυβέρνηση γιατί κρύβεται, αφού όπως ισχυρίζεται η πολιτική της κινείται στις σωστές ράγες; Γιατί φοβάται να αντιμετωπίσει τους συναδέλφους συμβασιούχους που δουλεύουν στις υπηρεσίες καθαριότητας για τρία και τέσσερα χρόνια; Γιατί φοβάται να αντιμετωπίσει τους συμβασιούχους των παιδικών σταθμών που δουλεύουν για δεκαπέντε και δεκαέξι χρόνια μέσα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ;

Είναι ξεκάθαρο ότι και η σημερινή κυβέρνηση όπως και όλες οι προηγούμενες έχουν πάρει καθαρή θέση. Ανταγωνίζεται η μία την άλλη πως θα χτυπήσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, όπως τη μόνιμη και σταθερή δουλειά προκειμένου να υλοποιήσουν τις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ένωσης και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Λένε ψέματα όλοι οι κυβερνώντες, όταν δηλώνουν ότι θέλουν ποιοτικότερες υπηρεσίες για το λαό. Αν ήθελαν ποιοτικότερες υπηρεσίες δεν θα άφηναν τις υπηρεσίες χωρίς το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό. Θα έδιναν τη κλεμμένη χρηματοδότηση στους δήμους και τις περιφέρειες.

Τεράστια είναι η κοροϊδία και από τη πλειοψηφία των δήθεν «ανεξάρτητων» δημοτικών αρχών της περιφέρειας. Συναίνεσαν και υλοποιήσαν μέχρι κεραίας τις αποφάσεις των κυβερνήσεων. Αυτό που ζητούν είναι εγκρίσεις για συμβασιούχους και για προγράμματα κοινωφελής εργασίας. Με τις δικές τους πλάτες σειρά υπηρεσιών έχουν περάσει στα χέρια των ιδιωτών. Με τις δικές τους αποφάσεις οι δήμοι έχουν μετατραπεί σε επιχειρήσεις. Αυτοί χρησιμοποιούν και ζητούν από τις κυβερνήσεις διάφορα «εργαλεία» όπως οι αναπτυξιακοί οργανισμοί προκειμένου να χτυπήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων αλλά και για να κάνουν τα δικά τους deal με τους εργολάβους.

Οι συνάδελφοι στους δήμους και τη περιφέρεια πρέπει να γυρίσουν μαζικά τη πλάτη σε όλους αυτούς που μας τάζουν προεκλογικά λαγούς με πετραχήλια και μετεκλογικά μας σφάζουν. Άλλωστε ξέρουμε καλά ότι στο κλάδο δεν έχει χαρισθεί τίποτα. Ότι έχει πετύχει το έχει καταφέρει με τους αγώνες του.

Συνάδελφοι σήμερα με το πλούτο που υπάρχει θα έπρεπε όλοι να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά και με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες και τις δικές μας αλλά και των οικογενειών μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην πέσουν στη παγίδα των ανέξοδων προεκλογικών μεγαλοστομιών αλλά να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους, τώρα να κλιμακώσουμε, οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους και το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ τους διεκδικώντας:

– Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Νομοθετική ρύθμιση εδώ και τώρα για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με άμεση κρατική χρηματοδότηση.

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους και τη περιφέρεια.

– Να καταργηθεί ο νόμος Βορίδη αλλά και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που εμποδίζουν τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου και έργου σε αόριστου.