Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ για την εκλογή νέου προέδρου την Τρίτη 4 Ιουλίου

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής
28 Ιουνίου 2023
Άρτα: Με 6 νέα ενεργειακά οχήματα ενισχύει τη «Βοήθεια στο Σπίτι» ο Δήμος
28 Ιουνίου 2023
Show all

Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ για την εκλογή νέου προέδρου την Τρίτη 4 Ιουλίου

Μετά την παραίτηση του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, λόγω της υπουργοποίησής του στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συγκαλείται το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ για την εκλογή νέου προέδρου, την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023 και ώρα 13.00, στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, 3ος όροφος, Αθήνα).

Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλείται από τον επισπεύδοντα Α΄ αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, Λάζαρο Κυρίζογλου, δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Η διαδικασία εκλογής προέδρου

Σε ότι αφορά στη διαδικασία εκλογής, σύμφωνα με το άρθρο 37, παρ. 4, 5 και 6 του ΠΔ75/2011 (ΦΕΚ Α΄182) αν η θέση του προέδρου μείνει κενή για οποιοδήποτε λόγο, ο νέος πρόεδρος εκλέγεται από το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, μέσα σε δέκα ημέρες αφότου η θέση μείνει κενή.

Στο ίδιο διάστημα πρέπει να συμπληρωθεί η κενωθείσα θέση συμβούλου που κατείχε ο τέως πρόεδρος. Τη θέση καταλαμβάνει ο Βασίλειος Τσιάκος, δήμαρχος Καρδίτσας.

Κατά τη συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο, εκλέγει ανάμεσα στα 31 μέλη του τον πρόεδρο, με μυστική ψηφοφορία.

Πρόεδρος εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. Αν δεν επιτυγχάνεται αποτέλεσμα ύστερα από δύο διαδοχικές ψηφοφορίες, εκλέγεται όποιος λάβει στην τρίτη ψηφοφορία τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων. Αν στην τρίτη ψηφοφορία δύο ή περισσότεροι λάβουν ίσο αριθμό ψήφων, ενεργείται ανάμεσά τους κλήρωση από τον προεδρεύοντα.