Συνεννοήσεις για την απομάκρυνση υπολειμμάτων υλοτομίας στο Σέιχ Σου

Αποκτά «Πράσινο Σημείο» διαχείρισης αποβλήτων η Καρδίτσα
29 Μαΐου 2020
Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Προμήθεια επιπλέον θαλάμων απομόνωσης και υποδοχής ασθενών και για Πάτμο, Αστυπάλαια και Ίο
29 Μαΐου 2020
Show all

Συνεννοήσεις για την απομάκρυνση υπολειμμάτων υλοτομίας στο Σέιχ Σου

Συνεννοήσεις μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, των δήμων και της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου οι φορείς της αυτοδιοίκησης να διαθέσουν μηχανικά μέσα και τεχνικό προσωπικό για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων της υλοτομίας που γίνεται στο Σέιχ Σου, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κατάστασης που δημιουργήθηκε λόγω του φλοιοφάγου εντόμου.
Σχετικό αίτημα διατύπωσε ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ιωάννης Σάββας, σε σύσκεψη που είχε με τηλεδιάσκεψη με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, τους δημάρχους Νεάπολης- Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο, τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης Σωκράτη Δημητριάδη και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, Παναγιώτη Κυριακίδη.
Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, «τόσο οι Δήμαρχοι όσο και η Αντιπεριφερειάρχης ανταποκρίθηκαν, με την προϋπόθεση να επιλυθούν ορισμένες δυσκολίες γραφειοκρατικής φύσης, κυρίως με τη νομιμοποίηση της παρουσίας τους στο χώρο». Επίσης, συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας μεταξύ των παραπάνω μερών για τον εντοπισμό των προβλημάτων και τον προσδιορισμό μια αλληλοβοηθητικής στρατηγικής αντιμετώπισης αυτών κι εξεύρεσης λύσεων.
Όπως έγινε γνωστό, «η οποιαδήποτε διαπίστωση προβλημάτων που αφορούν το θέμα θα κοινοποιείται από τους Δήμους, μέσω της ΠΕΔ-ΚΜ, στον Συντονιστή και στη συνέχεια θα υπάρχει από κοινού συνεργασία για την εξεύρεση λύσεων». Ο κ. Σάββας, εξάλλου, δεσμεύτηκε να απευθύνει άμεσα συγκεκριμένο αίτημα στην ΠΕΔ-ΚΜ και στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, εξειδικεύοντας τα αιτήματα του Δασαρχείου.