Συνεργασία Δήμου Αγ. Δημητρίου – Παντείου, για τους Δημοτικούς Λαχανόκηπους

Ψήφισμα της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ για τη σεξουαλική παρενόχληση και βία κατά των γυναικών
26 Ιανουαρίου 2021
Ολοκληρώνεται το Σχέδιο Πόλης για τον Αγ. Ι. Ρέντη
26 Ιανουαρίου 2021
Show all

Συνεργασία Δήμου Αγ. Δημητρίου – Παντείου, για τους Δημοτικούς Λαχανόκηπους

Η δυνατότητα αξιοποίησης νέων τεχνολογιών στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους Αγίου Δημητρίου, αλλά και τεχνικών ενεργοποίησης των ωφελούμενων της κοινωνικής δομής, με σκοπό την επίτευξη του συμμετοχικού σχεδιασμού, βρέθηκε στο επίκεντρο διαδικτυακής συζήτησης, μεταξύ εκπροσώπων του Παντείου Πανεπιστημίου και του Δήμου.

Οι δύο φορείς, συνεργάζονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος Cosie, για το συμμετοχικό σχεδιασμό της δομής.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, πρόσφατα ολοκληρώθηκε ένας πρώτος γύρος συνεντεύξεων με ωφελούμενους των Δημοτικών Λαχανόκηπων, οι οποίοι μίλησαν για τις εμπειρίες τους και τις ιδέες τους. Τα ευρήματα των συνεντεύξεων θα αξιοποιηθούν σε έναν επόμενο γύρο συναντήσεων και συζητήσεων που θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος του προγράμματος. Ταυτόχρονα έγιναν συνεντεύξεις με τους υπεύθυνους του Δήμου σχετικά με τους Λαχανόκηπους.

Στόχος αυτής της ερευνητικής συνέργειας είναι αφενός να προωθηθούν και ενισχυθούν οι δεσμοί ανάμεσα στο Δήμο και το Πανεπιστήμιο και αφετέρου να ενισχυθεί ένα κλίμα ανάδειξης της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά φέρνοντας στο προσκήνιο τη δική τους οπτική και τις δικές τους ανάγκες ως άξονες σχεδιασμού των πολιτικών.