Συνεργασία δήμου Καμένων Βούρλων και Αbano Terme για αντιμετώπιση πανδημίας και κλιματικής αλλαγής

Μέχρι σήμερα 133 δήμοι εξυπηρετούν τους πολίτες με βιντεοκλήσεις
9 Νοεμβρίου 2020
Ο Δήμος Γαλατσίου κοντά στις ευπαθείς ομάδες
9 Νοεμβρίου 2020
Show all

Συνεργασία δήμου Καμένων Βούρλων και Αbano Terme για αντιμετώπιση πανδημίας και κλιματικής αλλαγής

Τη διεύρυνση της συνεργασίας και την ανταλλαγή καλών πρακτικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής μεταξύ των αδελφοποιημένων από το 2008, δήμων Καμένα Βούρλα και Αbano Terme της Ιταλίας προωθεί ο δήμαρχος Γιάννης Συκιώτης.

Με επιστολή του ο κ. Συκιώτης προς τον ιταλό συνάδελφό του Federico Barbbierato τονίζει:

«Πιστεύω πως ένα κρίσιμο σημείο για την συνέχιση της συνεργασίας μας είναι το εξής: η εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων. Παράλληλα, απαιτείται και η κατάθεση καλών πρακτικών στη διαχείριση, αλλά και στην αντιμετώπιση διάφορων προβλημάτων, όπως αυτά προκύπτουν τόσο από τον covid-19 όσο και από την κλιματική αλλαγή».

Ο κ. Συκιώτης επισημαίνει ότι στις σημερινές δύσκολες συνθήκες οι δημοτικές και τοπικές αρχές είναι υποχρεωμένες όχι μόνο να κρατήσουν όρθιες της τοπικές μας κοινωνίες, αλλά και να φέρουν πίσω το χαμόγελο και την ελπίδα στους συνανθρώπους μας για ένα καλύτερο αύριο.

Ο κ. Συκιώτης τονίζει ότι παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον ως δήμαρχος και γιατρός τις άοκνες προσπάθειες της δημοτικές αρχής του Αbano Termme για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν.

Και προτείνει μέχρι οι συνθήκες επιτρέψουν συνάντηση δια ζώσης, «να πραγματοποιηθεί μια τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να ανταλλάξουμε σκέψεις, ιδέες και απόψεις για την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας μας. Επιπλέον, σ’ αυτήν την τηλεδιάσκεψη να επιδιωχθεί μια από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων , με στόχο την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην καθημερινότητα μας».