Συνεχίζεται η ανάπλαση των προσφυγικών τετραγώνων στη Νίκαια

Στο «Αντώνης Τρίτσης», η αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων σε Γρεβενά, Κιβωτό και Μέγαρο
8 Απριλίου 2022
Παρατείνεται η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου
8 Απριλίου 2022
Show all

Συνεχίζεται η ανάπλαση των προσφυγικών τετραγώνων στη Νίκαια

Συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης των 23 εσωτερικών χώρων (πλυσταριών) των προσφυγικών τετραγώνων στο ιστορικό κέντρο της Νίκαιας, επιφάνειας 12.600 μ2, συνολικού προϋπολογισμού 980.000 € εκ των οποίων, οι 568.000 € προέρχονται από το «Πράσινο Ταμείο» και οι 412.000 € από τον δήμο Νίκαιας –Αγ. Ι. Ρέντη.

Ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης τονίζει πως «πρόκειται

για ένα ακόμη εμβληματικό έργο για την πόλη, την ιστορία της και τους συμπολίτες μας που προέρχονται από προσφυγικές οικογένειες που έφτασαν στη Νίκαια και σε μικρότερο αριθμό στο Ρέντη, πριν 100 χρόνια, επέτειο που τιμούμε σήμερα και για την οποία προγραμματίζονται από το Δήμο μας, πολύμορφες εκδηλώσεις».

Σημειώνει ότι «οι εργασίες ολοκλήρωσης της ανάπλασης δεν γίνονται με το χρονικό ρυθμό που θέλουμε γιατί, όπως, καλώς γνωρίζουμε όλοι, τα δρομάκια πρόσβασης στις προσφυγικές γειτονιές είναι πολύ στενά, τα μεγάλα οχήματα με τα οικοδομικά υλικά δεν χωράνε κι έτσι τα συνεργεία των εργατών σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να τα μεταφέρουν με τα χέρια.

Στόχος του δήμου είναι να εντάξει σε μελλοντική ανάπλαση το σύνολο των εσωτερικών χώρων των προσφυγικών τετραγώνων της πόλης, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά το ιστορικό κέντρο της πόλης.