Συνεχίζεται η λειτουργία του ΚΗΦΗ του Δήμου Ανωγείων

Κιλκίς: Αυξημένος κατά 14,02% ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2024
13 Δεκεμβρίου 2023
Ενημερωτική διημερίδα ΚΕΔΕ για τους νέους δημάρχους Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στη Λάρισα
13 Δεκεμβρίου 2023
Show all

Συνεχίζεται η λειτουργία του ΚΗΦΗ του Δήμου Ανωγείων

Συνεχίζεται η λειτουργία του ΚΗΦΗ του Δήμου Ανωγείων

Στη νέα προγραμματική περίοδο εντάχθηκε η συνέχεια του προγράμματος «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Δήμου Ανωγείων», με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.
Η λειτουργία του ΚΗΦΗ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Κρήτη 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με το ποσό των 459.983,00 €.
Αντικείμενο της πράξης είναι η συνέχιση της λειτουργίας για 48 μήνες του ΚΗΦΗ Ανωγείων, του Δήμου Ανωγείων, για την παροχή ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα, που διαμένουν στην περιοχή των Ανωγείων, μη δυναμένων να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και των οποίων τα μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντος εργάζονται ή αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν στην φροντίδα του ηλικιωμένου ατόμου.
Το ΚΗΦΗ Ανωγείων στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο, κατάλληλα διαμορφωμένο για να καλύψει τις ανάγκες της συγκεκριμένης ευπαθούς ομάδας.
Λειτουργεί σε καθημερινή βάση Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:00 έως τις 16:00 και έχει δυναμικότητα 20 ατόμων, φιλοξενώντας ηλικιωμένους παρέχοντάς τους υπηρεσίες φροντίδας.
Το κτίριο πληροί όλες τις απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές και καλύπτει τις απαιτήσεις για προσβασιμότητα ΑΜΕΑ όπως αυτές προσδιορίζονται στην παρούσα πρόσκληση.