Συνεχίζονται, από την Περιφ. Αττικής, οι ασφαλτοστρώσεις και η συντήρηση κεντρικών δρόμων στους δήμους

Χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Αμαλιάδας
9 Απριλίου 2020
Τι πρέπει να κάνουν οι δήμοι που δεν παρέχουν υπηρεσίες με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
10 Απριλίου 2020
Show all

Συνεχίζονται, από την Περιφ. Αττικής, οι ασφαλτοστρώσεις και η συντήρηση κεντρικών δρόμων στους δήμους

«Μαζί με την καθημερινή μάχη που πραγματοποιούμε για την προστασία της ζωής των πολιτών από τον κορονοϊό δίνουμε αγώνα και για τη βελτίωση των υποδομών», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε στο υπό εξέλιξη έργο «Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα κεντρικών οδών του Δήμου Αθηναίων».
Το έργο, προϋπολογισμού 4.940.000 ευρώ, με διάρκεια εκτέλεσης από την 1η Οκτωβρίου 2019 έως τις 8 Μαΐου 2020, προχωράει με εντατικούς ρυθμούς, όπως και οι ανάλογες εργασίες ασφαλτόστρωσης του κεντρικού οδικού δικτύου σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής.
Ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος συνόδευσε τον περιφερειάρχη και τον ενημέρωσε για την πορεία του εργασιών, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί στις οδούς Νίκης, Βουλής, Αριστείδου και Αμερικής στον Δήμο Αθηναίων και ακολουθούν οι υπόλοιπες.
Με αφορμή την αυτοψία, ο κ. Πατούλης, σε δηλώσεις του, συσχέτισε την καθημερινή μάχη που δίνει η Περιφέρεια κατά την υγειονομική κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός με αυτήν για τη βελτίωση των υποδομών. «Για εμάς, η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και η προστασία της ζωής των πολιτών αποτελούν ζητήματα ύψιστης προτεραιότητάς μας. Οι εργασίες θα συνεχιστούν με γρήγορους ρυθμούς σε όλους τους δρόμους του λεκανοπεδίου, καθώς στόχος μας είναι ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο, που δεν θα κρύβει κινδύνους για τους πεζούς και τους οδηγούς», επισήμανε.
Τέλος, ο κ. Δημόπουλος δήλωσε ότι «στόχος της Περιφέρειας Αττικής και του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, είναι να αποκαταστήσουμε μεγάλες οδικές αρτηρίες, προκειμένου να υπάρχει ασφαλής και όσο το δυνατόν ευκολότερη μετακίνηση των οδηγών, τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στο σύνολο της Περιφέρειας».