Συνεχίζονται οι «αντιγκράφιτι» παρεμβάσεις από τον Δήμο Αθηναίων

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Τεχνών Δήμου Ρήγα Φεραίου
30 Μαρτίου 2021
Πάτρα: ”Αναζοωγόνηση” της ιστορικής, εργατικής συνοικίας των Προσφυγικών
30 Μαρτίου 2021
Show all

Συνεχίζονται οι «αντιγκράφιτι» παρεμβάσεις από τον Δήμο Αθηναίων

Συνεχίζει ο δήμος Αθηναίων τη «μάχη» ενάντια στη «μουντζούρα», με την οποία έχουν επικαλυφθεί κτίσματα και άλλοι χώροι της πρωτεύουσας.

Το «Αντιγκράφιτι», έχει μπει «στην καθημερινή ατζέντα των υπηρεσιών καθαριότητας, είτε με μεγάλες, σαρωτικές παρεμβάσεις στους μεγάλους δρόμους της πόλης, είτε με μικρότερες σε σημεία που είχαν εγκαταλειφθεί στο μαύρο του σπρέι και της μπογιάς» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Έπειτα από τα Αναφιώτικα, την Ερμού, την Σταδίου, την Πατησίων και δεκάδες άλλα σημεία της Αθήνας καθαρίστηκαν, σύμφωνα με το δήμο, άλλα 997 τ.μ. με τη χρήση 800 λίτρων ειδικού υγρού και 28 τόνων νερού.

Πρόκειται για επιφάνειες στο Πάρκο Ριζάρη, στον Εθνικό κήπο, στους Ιερούς Ναούς Αγ. Γεωργίου – Θεοτόκου – Αγίου Νικολάου, στην Αρδηττού, στις πλατείες Μεσολογγίου και Σπανούδη, στον περιφερειακό Πετραλώνων και στο πάρκο Δοϊράνης.

Η νέα στρατηγική που ακολουθείται από τον Δήμο Αθηναίων, έχει τρεις βασικούς άξονες. Τον καθαρισμό της μουτζούρας, την επικάλυψη των σημείων με ειδικό αντιγκράφιτι υλικό που κάνει πιο εύκολο τον καθαρισμό στο μέλλον αλλά και τη διάθεση χώρων στην πρωτεύουσα για να εδραιωθεί η κουλτούρα του καλλιτεχνικού γκράφιτι που, σε αντίθεση με τα αντιαισθητικά και ασυνάρτητα σχέδια, δίνουν χρώμα και φως στην πόλη.

«Λέμε “φτάνει” και προσπαθούμε να το κάνουμε πράξη σε όλη την Αθήνα. Δεν έχουμε τελειώσει αλλά δεν σταματάμε», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή τον καθαρισμό των παραπάνω σημείων.