Συνεχίζονται τα φιλοζωικά εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία του Δήμου Βύρωνα

Κατερίνη: Το πρώτο υπαίθριο γυμναστήριο, στο Δημοτικό Πάρκο της πόλης
13 Μαΐου 2022
Επιστρέφουν οι «Κυριακές στην Αθήνα» με δράσεις σε οχτώ μουσεία
13 Μαΐου 2022
Show all

Συνεχίζονται τα φιλοζωικά εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία του Δήμου Βύρωνα

Ένα δίωρο φιλοζωικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στα δύο τμήματα της Ε’ Δημοτικού, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα, από τον εκπαιδευτή σκύλων και μέλος της 5μελούς Επιτροπής διαχείρισης ζώων συντροφιάς του Δήμου Βύρωνα, Πέτρο Σιδερέα.

Το πρόγραμμα έγινε με τη βοήθεια του εκπαιδευμένου σκύλου Σίντρα, προκειμένου τα παιδιά να κατανοήσουν πώς πρέπει να επικοινωνούμε με τα ζώα αλλά και ποιες είναι οι υποχρεώσεις ενός υπεύθυνου κηδεμόνα: να εξασφαλίζει την ευζωία του ζώου συντροφιάς του, να το στειρώνει, να το θεωρεί μέλος της οικογένειας, να μην το εγκαταλείπει ποτέ κλπ.

Το περιεχόμενο του προγράμματος, όπως επισημαίνει ο Δήμος, έχει διαμορφωθεί από την Πανελλαδική Περιβαλλοντική και Φιλοζωική Ομοσπονδία και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ζωηρή συμμετοχή και είχαν την ευκαιρία να μάθουν βιωματικά και υπεύθυνα από ειδικό, ποιοι κανόνες ρυθμίζουν τη συμπεριφορά μας προς τα ζώα.

Ο Δήμος Βύρωνα συνεχίζει τα προγράμματα αυτά με όσα σχολεία εκδηλώνουν ενδιαφέρον μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και θα συνεχίσει και την επόμενη σχολική χρονιά.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν με το τμήμα αστικής πανίδας του Δήμου Βύρωνα στο τηλ. 210-7608374.

Δείτε τη σελίδα μας στο site του Δήμου Βύρωνα https://www.dimosbyrona.gr/astiki-panida

Και στο fb : Αδέσποτα Δήμου Βύρωνα