“ΣυνεχίΖΟΥΜΕ να ΖωγραφίΖΟΥΜΕ την Πετρούπολη”

Επαναλειτουργία Κολυμβητηρίου Έδεσσας
19 Μαΐου 2021
Επαναλειτουργούν η Πινακοθήκη, τα Μουσεία και οι Πολιτιστικοί Χώροι του ΟΠΑΝΔΑ
19 Μαΐου 2021
Show all

“ΣυνεχίΖΟΥΜΕ να ΖωγραφίΖΟΥΜΕ την Πετρούπολη”

Ο Δήμος Πετρούπολης, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας και της αισθητικής της πόλης, την αξιοποίηση των δημόσιων χώρων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, συνεχίζει να «καλλωπίζει» τα τσιμεντένια παγκάκια, μετατρέποντάς τα σε έργα τέχνης!
Στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής ανταποκρίθηκε η κα Φωτεινή Καβαλάρη, ζωγράφος και εργαζόμενη στην Υπηρεσία Πρασίνου και με την συνδρομή του ζωγράφου συμπολίτη μας Κώστα Κωνσταντινίδη, συνέχισαν μετά από τα παγκάκια στην πλατεία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα), να μετατρέπουν σε καμβά ζωγραφικής και τα τσιμεντένια παγκάκια στην πλατεία «Ηρώ».
Ήδη, έχουν ζωγραφιστεί τα τέσσερα πρώτα παγκάκια και περιμένουν τους πολίτες να τα χαρούν και να «ξεκουράσουν» το βλέμμα τους. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί προκειμένου να μετατραπούν όσο το δυνατόν περισσότερα παγκάκια αλλά και δημόσιοι χώροι σε έργα ζωγραφικής με έντονα χρώματα και ιδιαίτερη φαντασία.
Το κόστος των υλικών, τα οποία είναι κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους και αντέχουν σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες έχει αναλάβει ο Δήμος Πετρούπολης, ενώ για να προφυλαχτούν τα σχέδια από τους βανδαλισμούς, τα παγκάκια προστατεύτηκαν με ειδική υδροφοβική επίστρωση anti-tagging, η οποία δεν επιτρέπει καμία απολύτως μουτζούρα.