Συνεχώς επιδεινώνεται η επιδημιολογική εικόνα των Ιωαννίνων

Παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας σε πάνω από 600 σημεία στην Αττική
4 Μαρτίου 2021
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Υπέρ του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια.
4 Μαρτίου 2021
Show all

Συνεχώς επιδεινώνεται η επιδημιολογική εικόνα των Ιωαννίνων

Nurse hand fills out a medical form Coronavirus test on hospital table with respiratory mask and test tubes with blood for analysis. 2019-nCoV virus infection originating in Wuhan, China

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων στη Περιφερειακή Ενότητα των Ιωαννίνων με την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής να επιβαρύνεται συνεχώς
Στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε του δημοτικού συμβουλίου Ιωάννινων, ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ έκανε λόγο για μια διαρκής επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της περιοχής.

Όπως είπε η κατάσταση είναι δύσκολη και η περιοχή εδώ και δύο βδομάδες βρίσκεται κοντά στο «κόκκινο» ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε τα ενεργά κρούσματα της τελευταίας εβδομάδας ανέρχονται σε 124.

Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα νοσηλεύονται 16 ασθενείς σε κλίνες Covid και τέσσερις σε ΜΕΘ ενώ στο Πανεπιστημιακό νοσηλεύονται 25 ασθενείς στις Μονάδες Λοιμωδών.

«Η λήψη επιπρόσθετων μέτρων όταν δεν τηρούνται αυτά που ισχύουν είναι μία ανέξοδη υπόθεση» τόνισε ο δήμαρχος σημειώνοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων, όπως είχε κάνει και σε προηγούμενη του δήλωση.

Μάλιστα τόνισε ότι η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην πόλη, με εικόνες συνωστισμού, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

«Χρειάζεται η μέγιστη επαγρύπνηση καθώς κάθε επιπλέον μέτρο θα πλήξει την αγορά», υπογράμμισε ο δήμαρχος σημειώνοντας ότι το ενθαρρυντικό είναι ο ικανοποιητικός ρυθμός του εμβολιασμού.