Σύγχρονες στάσεις λεωφορείων με φωτοβολταϊκά και wifi αποκτά ο Δήμος Φαρσάλων

Χερσόνησος: Επέκταση ΧΥΤΑ και κατασκευή Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων
18 Φεβρουαρίου 2022
Περιφέρεια Αττικής: Στην πρώτη γραμμή της μάχης για αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων
18 Φεβρουαρίου 2022
Show all

Σύγχρονες στάσεις λεωφορείων με φωτοβολταϊκά και wifi αποκτά ο Δήμος Φαρσάλων

Στην αντικατάσταση υφιστάμενων στάσεων λεωφορείων με νέες ενεργειακά και τεχνολογικά αναβαθμισμένες, θα προχωρήσει ο δήμος Φαρσάλων μετά το «πράσινο φως» που έλαβε από το υπουργείο Εσωτερικών, η πρότασή του για ένταξη του σχετικού έργου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 49.972 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με φορέα υλοποίησης τον δήμο Φαρσάλων.
Συνολικά θα αντικατασταθούν 14 στάσεις λεωφορείων, με τις νέες να είναι σύγχρονης τεχνολογίας, ενεργειακά αυτόνομες και με δυνατότητα ασύρματου ίντερνετ.

«Η ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της πρότασής μας για αντικατάσταση των στάσεων λεωφορείων, έρχεται να αλλάξει την εικόνα των υφιστάμενων με πιο σύγχρονες και πιο λειτουργικές. Έτσι, οι νέες στάσεις που θα τοποθετηθούν θα είναι ενεργειακά αυτόνομες με εγκατάσταση φωτοβολταϊκού, δηλαδή φιλικές προς το περιβάλλον, ενώ παράλληλα ορισμένες θα διαθέτουν και δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης, δηλαδή θα προσφέρουν μέσω wifi, πρόσβαση στο διαδίκτυο στους πολίτες. Είναι ένα ακόμη βήμα μπροστά προς μία πιο σύγχρονη, πιο πράσινη πόλη, η οποία θα είναι προσιτή και πιο λειτουργική για τους κατοίκους της και τους επισκέπτες. Θέλω να ευχαριστήσω τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα για την ένταξη της πρότασής μας», δήλωσε ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου.