Σύγχρονο εργαλείο διαχείρισης της καθημερινότητας το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας

Επιστολή Πατούλη προς Κ. Χατζηδάκη και Γ. Πλακιωτάκη, για την επέκταση του λιμένα κρουαζιέρας στον Πειραιά
29 Απριλίου 2020
Στοιχεία ανακύκλωση από τον ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδος
29 Απριλίου 2020
Show all

Σύγχρονο εργαλείο διαχείρισης της καθημερινότητας το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας

sdr

Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας (Κ.Δ.Κ.) της Περιφέρειας Αττικής, αποτελεί ένα ακόμη σύγχρονο εργαλείο διαχείρισης της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς οι πληροφορίες που συγκεντρώνει από τη συνεχή παρακολούθηση των ροών κυκλοφορίας, είναι κρίσιμης σημασίας σε επίπεδο πρόληψης και προστασίας από την πανδημία.
Η επιπλέον δυνατότητα προέκυψε κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων, όπου η συμβολή του αποδείχθηκε καίρια στην αποτελεσματικότερη υλοποίηση μέτρων πρόληψης κατά του COVID19.
Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε ότι το ΚΔΚ αποτελεί ένα ενδεικτικό παράδειγμα αναγκαιότητας του εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης των υπηρεσιών της Περιφέρειας. «Οι πληροφορίες που αντλούμε μέσα από τα στοιχεία που επεξεργάζεται το ειδικό επιστημονικό προσωπικό θα μας επιτρέψουν την επόμενη περίοδο να διαχειριζόμαστε καλύτερα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των κατοίκων της Αττικής».
Ειδικότερα κατά την παρούσα περίοδο το Κέντρο, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρέχοντάς του καθημερινά, αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη της κυκλοφορίας, μετά τις σχετικές οδηγίες του κ. Πατούλη προς τον προϊστάμενο του Κέντρου Δ. Κεφαλληνό και τον σύμβουλο Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Κ. Λογοθέτη.
Επίσης με τη χρήση αυτών των στοιχείων μπορεί μεταξύ άλλων να αξιολογηθεί και ο βαθμός συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα που έχουν ληφθεί.
Σε γενικές γραμμές το Κέντρο λειτουργεί σε 24ωρη βάση και παρακολουθεί με κάμερες την κυκλοφορία στις κεντρικές αρτηρίες, ενώ οι συγκοινωνιολόγοι προχωρούν στην εκπόνηση νέων μελετών για τη βελτίωση των ρυθμίσεων φωτεινής σηματοδότησης σε διάφορους κόμβους με στόχο την επίλυση κυκλοφοριακών προβλημάτων σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής.