Σύμβαση για το έργο στερέωσης του κάστρου της Μονεμβασιάς

Θεσσαλονίκη: Βοήθεια σε ηλικιωμένους για έκτακτα ή μη περιστατικά
4 Μαρτίου 2021
Δήμος Ζαγοράς: Εμβληματικά κτίρια, όπως το Ξενία Τσαγκαράδας, σε προγραμματισμό αξιοποίησης
4 Μαρτίου 2021
Show all

Σύμβαση για το έργο στερέωσης του κάστρου της Μονεμβασιάς

¢ðïøç ôçò ðüëçò ôçò ÌïíåìâáóéÜò. Ôï ëéìÜíé ôçò ÌïíåìâáóéÜò ðñïóÝããéóå ôçí ÐÝìðôç 11 Áðñéëßïõ 2013 ôï êñïõáæéåñüðëïéï «QUEST OF ADVENTURE» ìåôáöÝñïíôáò ðåñßðïõ 400 åðéâÜôåò. Ðñüêåéôáé ãéá ôï ðëïßï ðïõ «áíïßãåé» ôçí åöåôéíÞ ðåñßïäï êñïõáæéÝñáò ãéá ôï ëéìÜíé ôçò ÌïíåìâáóéÜò. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÄÞìïò ÌïíåìâáóéÜò/STR

Προγραμματική σύμβαση ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την στερέωση των βραχωδών πρανών στο κάστρο της Μονεμβασίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη, σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στη Σπάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην σταθεροποίηση των βραχωδών πρανών του κάστρου και συγκεκριμένα, “καθαιρέσεις επισφαλών τεμαχίων, κατασκευές λιθοδομών, αγκυρώσεις μεμονωμένων τεμαχίων, τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος πάνω στο πρανές και σε θέσεις όπου η βραχομάζα είναι έντονα κερματισμένη και χαλαρωμένη, σε θέσεις που εμφανίζονται επικρεμάμενοι βράχοι πάνω σε κατοικίες καθώς και η κατασκευή και τοποθέτηση βραχοπαγίδων”.

Το έργο, δήλωσε ο περιφερειάρχης, είναι εξαιρετικά σύνθετο και θα απαιτηθεί ακόμα και η χρήση ελικοπτέρου σε ορισμένες φάσεις.

Επιπλέον, ερωτώμενος ο Π. Νίκας σχετικά δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα συμβάλει στην αγορά του σπιτιού του Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά και τη μετατροπή του σε μουσείο, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα του δήμου.