Σύσκεψη με εκπροσώπους της DG REGIO για τις Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην Κρήτη

Χανιά «Κάθε παιδί είναι ένας καλλιτέχνης»: Έκθεση του Δήμου με έργα από μαθητές ΑμεΑ
26 Ιουνίου 2023
Παρουσίαση του Επενδυτικού Σχεδίου Δήμου Έδεσσας
26 Ιουνίου 2023
Show all

Σύσκεψη με εκπροσώπους της DG REGIO για τις Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην Κρήτη

Σύσκεψη εκπροσώπων της μονάδας Ελλάδας και Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής (DG REGIO) με δημάρχους των τεσσάρων πόλεων που υλοποιούν Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Κρήτης, υπό τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

Μετείχαν οι σήμαρχοι Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης και Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός ενώ από το Ηράκλειο συμμετείχε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη σημαντική προσπάθεια που γίνεται για να αναδειχθούν οι προτεραιότητες και να εξελιχθεί το πρόγραμμα με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Από την πλευρά ο προϊστάμενος μονάδας Ελλάδας και Κύπρου, Παναγιώτης Πανταζάτος, Αναπληρωτής προϊστάμενος μονάδας Ελλάδας και Κύπρου Carsten Rasmussen συζήτησε με τους αιρετούς τους τρόπους που θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν τα έργα και τις δράσεις τους καθώς και την ειδική τεχνική υποστήριξη των δήμων προκειμένου να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις ανάγκες που δημιουργούν αυτά τα σχέδια. Αναφέρθηκε σε θέματα όπως η βιώσιμη κινητικότητα και το περιβάλλον καθώς και δράσεις ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και επιμέρους τεχνικά θέματα προκειμένου να μπορέσουν έγκαιρα να προετοιμάσουν οι δήμοι τις στρατηγικές τους ανταποκρινόμενοι στις προσκλήσεις που έχει εκδώσει η Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Κρήτης και οι οποίες πολύ σύντομα θα τεθούν σε τροχιά υλοποίησης.