Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για τις δυνατότητες χρηματοδότησης του φράγματος Πλατύ Ποταμού

Δημοπρατείται η κατασκευή του φράγματος Αγιοκάμπου για την άρδευση 13.650 στρεμμάτων αγροτικής γης στην επαρχία Αγιάς
13 Οκτωβρίου 2022
Περιφέρεια Αττικής: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή νέου οδοστρώματος στη Λ. Θησέως στην Καλλιθέα, προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ
13 Οκτωβρίου 2022
Show all

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για τις δυνατότητες χρηματοδότησης του φράγματος Πλατύ Ποταμού

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κρήτης υπό τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, με θέμα τις δυνατότητες χρηματοδότησης του Φράγματος Πλατύ Ποταμού μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Τράπεζας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με στόχο την ολοκληρωμένη αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού σε περιοχές του Δήμου Αγίου Βασιλείου και στην περιοχή της Μεσαράς.
Στη σύσκεψη μετείχε κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών, Αντώνιο Κοτσώνη καθώς και κλιμάκιο εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Τράπεζας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που επισκέπτονται την Κρήτη για την αξιολόγηση της πρότασης χρηματοδότησης του έργου. Στη συνάντηση εργασίας παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, η Διευθύντρια αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων Γεωργία Καστραντά, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ της Μεσαράς καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Προηγήθηκε προχθές, αντίστοιχη σύσκεψη με τα κλιμάκια του Υπουργείου και των Τραπεζών στο Δήμο Αμαρίου,παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, του Δημάρχου Αμαρίου Παντελή Μουρτζανού της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή και τοπικών εκπροσώπων φορέων όπου συζητήθηκαν και τα έργα των λιμνοδεξαμενών στην περιοχή του Δήμου Αμαρίου.