Σύστημα τηλεμετρίας στα δίκτυα ύδρευσης της Κέας

Υποβλήθηκε η υποψηφιότητα του Δήμου Ηρακλείου στις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις»
2 Φεβρουαρίου 2022
Δήμος Αλίμου: Προχωράει ο σχεδιασμός για την Μαρίνα Αλίμου
2 Φεβρουαρίου 2022
Show all

Σύστημα τηλεμετρίας στα δίκτυα ύδρευσης της Κέας

Στην υπογραφή της σύμβασης που θα φέρει μια πολύ σημαντική αναβάθμιση στα δίκτυα της Κέας, υπέγραψε ο Δήμος του νησιού, που σημειώνει ότι θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου και με τη βοήθεια του θα αντιμετωπίζονται πιο άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που υφίστανται μέχρι στιγμής

Πιο αναλυτικά, θα εγκατασταθεί: εξοπλισμός τηλεελέγχου / τηλεχειρισμού σε διάφορους σταθμούς ελέγχου (υφιστάμενες δεξαμενές, γεωτρήσεις και αντλιοστάσια), σύστημα μέτρησης ποιότητας, εξοπλισμός εξοικονόμησης ενέργειας και άλλα όργανα για όλες τις απαραίτητες μετρήσεις. Θα γίνει, επίσης, επέκταση και αναβάθμιση του συστήματος αυτόματης ανάγνωσης ενδείξεων και νέες φορητές συσκευές θα χρησιμεύουν στον έλεγχο των διαρροών, της πίεσης και της ποιότητας του νερού.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την 3μηνη δοκιμαστική και επιτυχή λειτουργία του συνολικού συστήματος και την εκπαίδευση του προσωπικού του Δήμου στο χρονικό διάστημα αυτό.

Με το έργο αυτό θα βελτιωθεί ραγδαία η ποιότητα του νερού στο νησί , αλλά και η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» το οποίο πραγματοποιείται μέσω των επενδυτικών δανείων που χορηγούνται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνονται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.