Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΝΠΕ – Ποιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος

Μητροπολιτική Διοίκηση στην πολιτική προστασία
11 Φεβρουαρίου 2024
Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΠΕΔΑ
12 Φεβρουαρίου 2024
Show all

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΝΠΕ – Ποιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος

Με 262 ψήφους και 78% (9 έδρες) κέρδισε η παράταξη της ΝΔ τις εκλογές στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ. Δεύτερη ήταν η παράταξη του ΠΑΣΟΚ με 37 ψήφους (11%) και 1 έδρα (σ.σ. εκλέγει τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Βαγγέλη Αλμπάνη), ακολούθησε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ -Ανεξάρτητοι με 20 ψήφους (11%) και μια έδρα (σ.σ. Γ. Ιωακειμίδης) και τέλος η παράταξη του ΚΚΕ με 14 ψήφους (4,2%) και επίσης μία έδρα (σ.σ. Σωτ. Αβραμόπουλος). Συνολικά ψήφισαν 335 μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΠΕ, εκ των οποίων 333 ήταν έγκυρα ψηφοδέλτια, 1 Άκυρο και 1 Λευκό.

Το νέο ΔΣ της ΕΝΠΕ που αποτελείται από τους 13 Περιφερειάρχες και τους 12 εκλεγμένους συμβούλους πρόκειται να συνεδριάσει το πρωί της Τρίτης (10.30) προκειμένου να εκλέξει το νέο προεδρείο.

Στη θέση του προέδρου αναμένεται να επανεκλεγεί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας, ενώ για Α’ αντιπρόεδρος προαλείφεται ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς και Β’ Αντιπρόεδρος ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος,

Να θυμίσουμε ότι, από τους 13 Περιφερειάρχες οι 7+1 υποστηρίζονται από τη ΝΔ (σ.σ. ένας εξ αυτών ο Σ. Αρναουτάκης, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και στηρίχθηκε και από το κόμμα του), ενώ οι Γιώργος Αμανατίδης, Γιάννης Τρεπεκλής, Χριστόδουλος Τοψίδης και Κωνσταντίνος Μουτζούρης, είναι “γαλάζιοι αντάρτες”, αφού προέρχονται από το κυβερνών κόμμα, αλλά κατέβηκαν ως ανεξάρτητοι κερδίζοντας τους επίσημους υποψηφίους της ΝΔ. Ο μόνος περιφερειάρχης που στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Δ. Κουρέτας της Θεσσαλίας.