Τα «φανελάκια της ευτυχίας» απλώθηκαν στην πλατεία Θέρμης

Λόφος Στρέφη: Από μηδενική βάση η ανάπλαση – Η απάντηση Δούκα στον Μπακογιάννη
29 Ιανουαρίου 2024
Νίσυρος: Ολική ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου γύρω από την παιδική χαρά στο Μανδράκι
29 Ιανουαρίου 2024
Show all

Τα «φανελάκια της ευτυχίας» απλώθηκαν στην πλατεία Θέρμης

Τα «φανελάκια της ευτυχίας» απλώθηκαν στην πλατεία Θέρμης

Τέσσερα νηπιαγωγεία της Θέρμης το 1ο, 2ο, 4ο, 5ο καθώς και το 1ο της Νέας Ραιδεστού, υιοθέτησαν την πρωτοβουλία του Μάριου Μάζαρη (δασκάλου από δημόσιο σχολείο του Πειραιά) και τη δράση «Απλώνω ευτυχία» σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Έτσι χθες Κυριακή 28 Ιανουαρίου τα παιδιά των παραπάνω νηπιαγωγείων, πήραν τους μαρκαδόρους και αποτύπωσαν την «ευτυχία», ζωγραφίζοντας την στις φανέλες τους, με τους μαρκαδόρους τους. Στη συνέχεια κρέμασαν τα φανελάκια τους το ένα δίπλα στο άλλον με επιμέλεια και τάξη να θυμίζει μπουγάδα στην αυλή του χωριού, στην κεντρική πλατεία Παραμάνα, όπως πολύ περιγραφικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Θέρμης.

«Να απλώσουμε ευτυχία με πολλές δράσεις στα σχολεία σχετικές με την έννοια της προσφοράς και της ευτυχίας που αντλούμε από την προσφορά είναι ο στόχος» τόνισε, μεταξύ άλλων η Άννα Φανή, νηπιαγωγός και προϊσταμένη στο 1ο νηπιαγωγείο Θέρμης. Όπως εξήγησε, η προσπάθεια ξεκίνησε τον Δεκέμβριο και ολοκληρώθηκε την Κυριακή με το άπλωμα των ρούχων που μετέφεραν σημαντικά μηνύματα διά χειρός ανηλίκων, στην πλατεία Παραμάνα.

«Εμείς θέλουμε ν’ ανάψει στα παιδιά η φλόγα της ευτυχίας. Έχουν φτιάξει ήδη πολλές ζωγραφιές, άλλοι έφτιαξαν χαρούμενα πρόσωπα, πολλοί επέλεξαν ουράνια τόξα, αποτύπωσαν τη χαρά παιδιών που έχουν όλα τα παιχνίδια τους. Οι μικροί καλλιτέχνες, με τους μαρκαδόρους τους, ζωγράφισαν σε μια παλιά τους φανελίτσα το πώς αντιλαμβάνονται τη χαρά» σημείωσε η κ. Φανή, επισημαίνοντας ότι, παράλληλα, τα παιδιά δίνουν ιδέες από τις απλωμένες φανέλες για το πού μπορεί να βρει κανείς την ευτυχία.

«Οι νηπιαγωγοί και οι μικροί μαθητές έχουν ως στόχο να μαζευτούν πολλές -δεκάδες, εκατοντάδες ακόμη και χιλιάδες(!)- ζωγραφισμένες και γεμάτες ευτυχία φανέλες. Μάλιστα, όποιος από τους συμμετέχοντες το επιθυμούσε είχε τη δυνατότητα να βοηθήσει με τον οβολό του τον Σύλλογο Γονέων με Νεοπλασματική ασθένεια ΦΛΟΓΑ. Ήδη, τα παιδιά κατά την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων μάζεψαν κάποια χρήματα, κάνοντας μικρές πράξεις αγάπης γύρω τους. Στη συνέχεια οι κουμπαράδες έσπασαν ενώπιον των εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από όλες τις δράσεις θα γίνουν καταθέσεις σε επίσημο τραπεζικό λογαριασμό της ΦΛΟΓΑΣ», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.