Την άμεση έναρξη του προγράμματος σίτισης των μαθητών ζητά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΕΝ και ΣΠΑΥ για την αναβάθμιση του Υμηττού
24 Ιανουαρίου 2020
Ψύχραιμα βήματα και προτάσεις για το προσφυγικό από το δήμο Τρικκαίων
24 Ιανουαρίου 2020
Show all

Την άμεση έναρξη του προγράμματος σίτισης των μαθητών ζητά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Την άμεση έναρξη της σίτισης των μαθητών των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων, ζητά με επιστολή του ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη διαμαρτυρία του για την καθυστέρηση υλοποίησης του προγράμματος.

Η επιστολή, την οποία υπογράφει ο δήμαρχος Σ. Δανιηλίδης, εστάλη στους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών, τον ΟΠΕΚΑ στην ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ-ΚΜ σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχε ο δήμος από διευθύνσεις σχολείων, σύμφωνα με την οποία «τα σχολεία των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Ευόσμου-Κορδελιού, Νεάπολης-Συκεών και Ωραιοκάστρου, λόγω προσφυγής στους αναδόχους, θα ξεκινήσουν τη διανομή σε μεταγενέστερη ημερομηνία», με αποτέλεσμα 4.500 μαθητές των σχολείων του δήμου να στερούνται των σχολικών γευμάτων από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη δυσάρεστη εξέλιξη στο θέμα των Σχολικών Γευμάτων, από τα οποία αποκλείονται τα σχολεία του δήμου μας για ακόμη επιπλέον χρονικό διάστημα. Εντύπωση, δε, προκαλεί το γεγονός ότι ουδέποτε ενημερώθηκε επίσημα ο δήμος μας, παρά μόνο μέσω των Διευθύνσεων των σχολείων, κι αφού οι Υπηρεσίες μας έγιναν δέκτες έντονων διαμαρτυριών από τους γονείς που συνεχίζουν να βιώνουν τις σκληρές συνθήκες της οικονομικής κρίσης», επισημαίνεται στην επιστολή διαμαρτυρίας.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «με το υπ’ αριθμ. 16940/30.10.2019 έγγραφό της η Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ενημέρωσε τα σχολεία της χωρικής αρμοδιότητάς της ότι σε κάποιους δήμους, μεταξύ των οποίων και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, θα υπάρξει καθυστέρηση στη διανομή των σχολικών γευμάτων ‘‘λόγω προσφυγής στους αναδόχους’’. Η αρνητική αυτή εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα 4.500 μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου μας να στερούνται από την αρχή του σχολικού έτους τα σχολικά γεύματα, και χωρίς να γνωρίζει κανείς το πότε θα αρχίσει επιτέλους η διάθεση των γευμάτων στους μαθητές. Και όπως είσθε σε θέση να αντιληφθείτε, για κάποιους μαθητές αυτά τα γεύματα είναι άκρως αναγκαία για τη σωστή σίτισή τους, εξαιτίας της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται οι οικογένειές τους».

Στην επιστολή τονίζεται ότι «είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός να υπάρχει μία τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση ενός κρίσιμου και ευαίσθητου προγράμματος που έχει ως σκοπό να στηρίξει τους μαθητές και να βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινότητάς τους στις σχολικές μονάδες». «Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στα μέσα της σχολικής χρονιάς, και επομένως δεν υπάρχει δυνατότητα άλλης καθυστέρησης στην εφαρμογή του προγράμματος, σας απευθύνουμε αγωνιώδη έκκληση και παράκληση να ασκήσετε τα δέοντα ώστε να ξεκινήσει άμεσα η σίτιση των μαθητών στα σχολεία του δήμου μας», καταλήγει η επιστολή.