Τη συμμετοχή της ΠΕΤΑ Α.Ε. το πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ ΙΙ» ανακοίνωσε ο Δ. Παπαστεργίου

“Δάρδανος”: Πρότυπο σχέδιο αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων για δήμους από την ΓΓΠΠ
3 Σεπτεμβρίου 2020
Τα έργα που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία σε δήμους και περιφέρειες – Έως 21 Σεπτεμβρίου οι προτάσεις
3 Σεπτεμβρίου 2020
Show all

Τη συμμετοχή της ΠΕΤΑ Α.Ε. το πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ ΙΙ» ανακοίνωσε ο Δ. Παπαστεργίου

Τη συμμετοχή της εταιρείας της Αυτοδιοίκησης «Πληροφόρηση – Επιμόρφωση – Τοπική Ανάπτυξη ΑΕ» (ΠΕΤΑ ΑΕ) στο πιλοτικό πρόγραμμα για το μεταναστευτικό μέσω του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ ΙΙ» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου.
Ειδικότερα μιλώντας σήμερα, Τετάρτη, στην συνεδρίαση του προεδρείου της ΠΕΤΑ, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην αναβάθμισή της σε ένα ακόμη πιο αποτελεσματικό και σύγχρονο εργαλείο για την Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.
«Η ΠΕΤΑ με τις προσπάθειες όλων μας θα μπει σε νέα τροχιά. Η συμμετοχή της στο πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ ΙΙ» θα είναι η αρχή για την αναβάθμιση της εταιρείας αλλά και της καλύτερης αντιμετώπισης ενός πραγματικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.
Η αποχώρηση διαφόρων δομών και τα ελεύθερα διαμερίσματα που θα μείνουν, σε συνεννόηση με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, θα λειτουργήσουν πιλοτικά για τέσσερις μήνες. Είμαι βέβαιος ότι οι δήμοι με την συμβολή της ΠΕΤΑ θα φέρουν εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε επίσης ότι σημαντικός θα είναι ο ρόλος της ΠΕΤΑ στην στήριξη της Αυτοδιοίκησης μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με την τεχνογνωσία της και τη σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα όπου υπάρχει κενό στους δήμους. Και συμπλήρωσε: «Οραματίζομαι μια ΠΕΤΑ που θα είναι οικονομικά ανεξάρτητη και με την στήριξη της ΚΕΔΕ θα οδηγηθεί στην αναβάθμιση που της αξίζει και που αξίζουν οι δήμοι μας. Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα είναι μια ακόμη απόδειξη του υπεύθυνου ρόλου της Αυτοδιοίκησης που τολμά να αναλαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερα έργα για την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών που μας εμπιστεύτηκαν».