Τη συμμετοχή των Περιφερειών στην υλοποίηση των μέτρων της ΕΕ για τον κορωνοϊό ζητά ο Απ. Τζιτζικώστας

Νέο φορτίο με υγειονομικό υλικό διένειμε η Π. K. Mακεδονίας σε ΥΠΕ, Αστυνομία, Πυροσβεστική
8 Απριλίου 2020
Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”: 2,5 δις στους ΟΤΑ μέχρι το 2023
9 Απριλίου 2020
Show all

Τη συμμετοχή των Περιφερειών στην υλοποίηση των μέτρων της ΕΕ για τον κορωνοϊό ζητά ο Απ. Τζιτζικώστας

Τη συμμετοχή των Περιφερειών της Ευρώπης στην υλοποίηση των μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού ζητά ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Σε δήλωσή του χαρακτηρίζει θετικά τα σχετικά μέτρα για την υποστήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, εκφράζει την ελπίδα ότι το σχετικό πρόγραμμα με την ονομασία SURE θα συνδράμει τις Περιφέρειες και τους Δήμους σε όλη την Ευρώπη και τονίζει ότι η Επιτροπή των Περιφερειών είναι έτοιμη να βοηθήσει στην ταχεία υιοθέτησή του.
Παράλληλα, σχολιάζει ότι «η πρόταση της Κομισιόν να αξιοποιήσει τα περιθώρια του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να επενδύσει επιπρόσθετο ποσό ύψους 3 δισ. ευρώ στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είναι θετική» ενώ «ανταποκρίνεται στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών που κατατέθηκε πρόσφατα για τη δημιουργία ενός Έκτακτου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Υγείας».
Με αφορμή, άλλωστε, τα μέτρα της Κομισιόν για την συνοχή, τη γεωργία και την οικονομική ανάκαμψη, σημειώνει ότι οι Περιφέρειες και οι Δήμοι στηρίζουν «τις προσπάθειες της Κομισιόν για τον ταχύ αναπρογραμματισμό των επενδύσεων που είχαν σχεδιαστεί πριν από την κρίση».