Τι αλλάζει στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών

Και Κυριακές οι θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών
23 Ιουνίου 2021
Νέο πρόγραμμα στειρώσεων για γάτες στο Δήμο Αιγάλεω
24 Ιουνίου 2021
Show all

Τι αλλάζει στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών

Αλλαγές στα μέτρα λειτουργίας των Δημόσιων Υπηρεσιών που εισηγήθηκε ομόφωνα η Επιτροπή, ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς.
Συγκεκριμένα ισχύουν τα ακόλουθα:
Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, στην Β κατηγορία, δύνανται να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία.
Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, Α κατηγορία, επίσης δύνανται να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με το κοινό.
Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, θα κρίνεται από τη Διοίκηση κάθε υγειονομικού σχηματισμού η αξιοποίησή τους σε κατάλληλες θέσεις, αναλόγως της κατηγορίας κινδύνου που ανήκουν.
Επίσης επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού στις Δημόσιες Υπηρεσίες.
Η εξυπηρέτηση του κοινού να γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και των κανόνων ισχύουν για το λιανεμπόριο. Ένα άτομο ανά 16 τετραγωνικά για τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και την υποχρεωτική χρήσης μάσκας, ακόμα και σε εξωτερικό χώρο, εφόσον παρατηρούνται ουρές.