Τι πρέπει να κάνουν οι δήμοι που δεν παρέχουν υπηρεσίες με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Συνεχίζονται, από την Περιφ. Αττικής, οι ασφαλτοστρώσεις και η συντήρηση κεντρικών δρόμων στους δήμους
9 Απριλίου 2020
Κορωνοϊός: Είναι νόμιμες οι δαπάνες των δήμων για την ενημέρωση των πολιτών;
10 Απριλίου 2020
Show all

Τι πρέπει να κάνουν οι δήμοι που δεν παρέχουν υπηρεσίες με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Οδηγίες σε δήμους που δεν υλοποιούν το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, ώστε να προχωρήσουν στη σύσταση οργανικών θέσεων και να ενταχθούν στο πρόγραμμα δίνει με εγκύκλιό του ο υπουργός Εσωτερικών.

Διευκρινίζεται ότι όσοι δήμοι υπέβαλαν πρόσφατα αιτήματα για ένταξή τους στο πρόγραμμα δεν μπορούν να εξεταστούν δεδομένου ότι οι 273 δήμοι που ήδη συμμετέχουν έχουν ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες από το νόμο διατάξεις για τη σύσταση θέσεων και η δημοσίευση της προκήρυξης βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Όσοι δήμοι δεν υλοποιούν το πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να τροποποιήσουν τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας και να συστήσουν τις αναγκαίες θέσεις εξειδικευμένου προσωπικού, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν.3584/2007, προκειμένου να συμπεριλάβουν στις κοινωνικές υπηρεσίες τους την κατ΄ οίκον φροντίδα και να γίνει νέα προκήρυξη αυτών των θέσεων σε δεύτερο χρόνο.

Οι ενδιαφερόμενοι δήμοι θα πρέπει να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες:

Σύσταση αναγκαίων θέσεων

Υποβολή αιτήματος προς έγκριση της ΠΥΣ 32/2006

Σημειώνεται ότι δήμοι που υπέβαλαν σχετικό αίτημα με τη διαδικασία του ετήσιου προγραμματισμού θα πρέπει να επανυποβάλλουν το αίτημά τους με βάση τις οδηγίες της εγκυκλίου.

Τέλος επισημαίνεται ότι για την άμεση παροχή υπηρεσιών «Βοήθειας στο Σπίτι» σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες την τρέχουσα περίοδο αντιμετώπισης της κρίσης οι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας σύμβασης έως τέσσερις μήνες, σύμφωνα με το οριζόμενα στο 24 άρθρο αρ.2 της από 14-3-2020 ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού COVID 19″