«Τολμώ Μαζί» με το δήμαρχο Φαιστού για τον πρωτογενή τομέα.

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Ισχυρή παρουσία σε όλη την Ελλάδα
30 Σεπτεμβρίου 2023
ΥΠΕΣ: Κατανομή δέκατης δόσης ΚΑΠ στους δήμους ύψους 125 εκ. ευρώ
2 Οκτωβρίου 2023
Show all

«Τολμώ Μαζί» με το δήμαρχο Φαιστού για τον πρωτογενή τομέα.

Γράφει ο Μανώλης Ζαχαριουδάκης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φαιστού με τον συνδυασμό Τολμάμε Μαζί με υποψήφιο δήμαρχο τον Γρηγόρη Νικολιδάκη

————————————————————————————–

Ο πρωτογενής τομέας, στην τοπική αυτοδιοίκηση, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο, στην επόμενη αυτοδιοίκητικη περίοδο. Ειδικά, με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι προοπτικές που ανοίγονται είναι τεράστιες. Ο Δήμος μας, που έχει ως σημείο αναφοράς και τον πρωτογενή τομέα, έχει την δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει. Ειδικά για τα βιολογικά προιόντα που παράγουμε, τα οποία μπορούν να τύχουν και χρηματοδότησης από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε.

«Τολμώ μαζί», λοιπόν,  με τον Γρηγόρη Νικολιδάκη καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο που θέτει και φέρνει εις πέρας τους στόχους. Είναι συνεργάσιμος με όρεξη για δουλειά όπως είμαι και εγώ. Θέλουμε να δοθεί βάρος στον αγροτικό κόσμο του τόπου μας, είναι ένας τομέας που έχει θέματα προς επίλυση με κύριες αναφορές στα δικαιώματα, την ασφάλιση και τη συνταξιοδότηση των αγροτών.

Περνώ εποικοδομητικό χρόνο λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες δράσεις για την ανάδειξη και προώθηση τοπικών προϊόντων πάντα μαχόμενος για καλύτερες τιμές και γρήγορη ανάπτυξη. Ο πρωτογενής τομέας έχει τεράστια πλεονεκτήματα και εκεί θα στοχεύσουμε ώστε να υλοποιήσουμε μία σειρά προγραμμάτων δράσης αναπτυξιακού χαρακτήρα και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού τομέα που απαιτούν προσοχή, σύνεση και μεθοδικότητα. Γιατί και τις γνώσεις έχουμε και θέλουμε και μπορούμε να πετύχουμε πολλά και στον πρωτογενή τομέα.

Θα παλέψω καθημερινά για προβλήματα ζωτικής σημασίας που ταλανίζουν την ύπαιθρο και ειδικότερα τα χωριά μας στον Δήμο Φαιστού, όπως οδοποιία θέματα ύδρευσης και άρδευσης, προβλήματα με γεωτρήσεις κλπ, τα οποία γνωρίζω λόγω και της ενασχόλησης μου με τον πρωτογενή τομέα. 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ

Ο Μανώλης Ζαχαριουδάκης κατάγεται από την Πλουτή, όπου και είναι μόνιμος κάτοικος, έχει σπουδάσει δύο χρόνια στην ΕΠΑΣ Γεωργική Σχολή Αμπελούζου και έχει δύο ανήλικα παιδιά.
Ασχολείται με την βιολογική καλλιέργεια ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Πλουτής και για χρόνια ασχολείται με τον συνδικαλισμό. Υπήρξε Γραμματέας στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσαράς, Γραμματέας στην ΟΑΣΝΗ, (ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Ηρακλείου), αλλά και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΑΣΝΗ για 5 χρόνια.