Τον Νίκο Χαρδαλιά στηρίζουν το Πράσινο Κίνημα και η «Αττική Πράσινη Περιφέρεια»

Το ξεκατίνιασμα, του ξεκατινιασματος στη Μανδρα…
28 Σεπτεμβρίου 2023
ΥΠΕΣ: Τα εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023
28 Σεπτεμβρίου 2023
Show all

Τον Νίκο Χαρδαλιά στηρίζουν το Πράσινο Κίνημα και η «Αττική Πράσινη Περιφέρεια»

Τον Νίκο Χαρδαλιά στηρίζουν το Πράσινο Κίνημα και η «Αττική Πράσινη Περιφέρεια»

  • Προγραμματική Συμφωνία 6 αξόνων στις «πράσινες» πολιτικές.

Το Πράσινο Κίνημα και η περιφερειακή του παράταξη στην Αττική, στηρίζουν τον Νίκο Χαρδαλιά, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε μία σύσκεψη στελεχών επικυρώθηκε η συγκεκριμένη απόφαση, παρουσία του υποψήφιου περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά. Την σύσκεψη προλόγισαν οι δύο συμπρόεδροι του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης και Ρία Ακρίβου και ο επικεφαλής της περιφερειακής μας παράταξης «ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια», Νίκος Παπαδάκης.

Παρόντες, ήταν η υπάρχουσα αυτοδιοικητική ομάδα, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι του Πράσινου Κινήματος, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που στηρίζει το Πράσινο Κίνημα σε δήμους της Αττικής και στελέχη του κόμματος.

Ο Νίκος Παπαδάκης έκανε έναν σύντομο απολογισμό, της μέχρι τώρα παρουσίας που είχε η «ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια», στην διοίκηση της περιφέρειας Αττικής. Υπενθύμισε, ότι το 2019, ο συνδυασμός εξέλεξε δύο περιφερειακούς συμβούλους, λαμβάνοντας κάτι λιγότερο από 30.000 ψηφοδέλτια. Σύντομα, θα είναι και έτοιμο ένα e-book , όπου θα μπορούν όλοι ηλεκτρονικά να δουν τον πλούσιο απολογισμό έργου της περιφερειακής μας παράταξης.

Τον λόγο πήρε, μετά ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ουσιαστικά περιέγραψε το πλαίσιο της συνεργασίας, με το Πράσινο Κίνημα. Υπάρχει προγραμματική σύγκλιση σε 6 άξονες, που είναι σημεία αναφοράς, για τις «πράσινες» πολιτικές. Η Πολιτική Προστασία, η Βιώσιμη Κινητικότητα, η Διαχείριση Απορριμμάτων, η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, οι Φιλοζωικές Πολιτικές και κυρίως οι «πράσινες» προτάσεις για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης από την Κλιματική Αλλαγή, είναι οι 6 άξονες όπου υπάρχει αναλυτική περιγραφή της προγραμματικής σύγκλισης. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε με έμφαση, ότι συμφωνεί με την άποψη του Πράσινου Κινήματος, να τελειώσει οριστικά αυτή η άσχημη εικόνα, της χωματερής στη Φυλή, και να πάμε σε λύσεις του μέλλοντος. Και επεσήμανε, την ανάγκη να ενισχυθεί με όλους τους τρόπους η ανακύκλωση. Ταυτίστηκε με τις προτάσεις του Πράσινου Κινήματος για την πολιτική προστασία και την θωράκιση της Αττικής, στο πλαίσιο της πρόληψης και όχι μόνο της καταστολής. Αναγνώρισε το μεγάλο πεδίο που υπάρχει στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία για την χώρα μας, όπως εξάλλου ισχύει με ένταση σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Στον άξονα της Βιώσιμης Κινητικότητας, έκανε ειδική αναφορά, στην προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα, όπου έχουν συμφωνηθεί μία σειρά από πολιτικές, που θα βοηθήσουν την καθημερινότητα των ευάλωτων συμπολιτών μας. Θα αφουγκραστούμε τις φιλοζωικές οργανώσεις, όπου θα συζητήσουμε όλα όσα πρέπει να γίνουν, για όλα τα ζώα, στο πλαίσιο της χάρτας δικαιωμάτων των ζώων. Αξιοσημείωτη είναι και η συμφωνία, σε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης, που θα υπάρχουν από τον πρώτο κιόλας προϋπολογισμό της περιφέρειας, ο οποίος θα έχει περιβαλλοντικό πρόσημο.

Όλα αυτά θα σχηματοποιηθούν και θα υλοποιούνται μέσω και ενός Green Help Desk, το οποίο θα δημιουργηθεί με την συμμετοχή του Πράσινου Κινήματος, στην Περιφέρεια Αττικής και θα προωθεί τις συγκεκριμένες πολιτικές της προγραμματικής σύγκλισης, σε συνεργασία, πάντα, με τα αρμόδια θεσμικά όργανα.

Στο τέλος της σύσκεψης, ο συμπρόεδρος Κώστας Καλογράνης, έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει ο αγώνας από όλα τα μέλη του Πράσινου Κινήματος, με στόχο της εκλογή του Νίκου Χαρδαλιά από την πρώτη Κυριακή.

Εκ μέρους του Πράσινου Κινήματος ο συμπρόεδρος Κώστας Καλογράνης έκανε την εξής δήλωση: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπάρχει αυτή η προγραμματική σύγκλιση , 6 αξόνων «πράσινων» πολιτικών με το Νίκο Χαρδαλιά. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό, όλη αυτή η δουλειά που κάναμε στην Περιφέρεια Αττικής, να μην πάει χαμένη. Προσωπικά, γνωρίζω το Νίκο Χαρδαλιά, από τα πρώτα του βήματα στην αυτοδιοίκηση και θεωρώ ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για μία επιτυχημένη πορεία. Στην Ευρώπη των Περιφερειών και των Πόλεων, η Περιφέρεια Αττικής, οφείλει να παίξει σημαντικό Μητροπολιτικό ρόλο, στις «πράσινες» πολιτικές. Μαζί θα κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα της επόμενης πενταετούς περιφερειακής διοίκησης.»