Τοποθέτηση πεζογέφυρας στη Λ. Μεσογείων

Τα βλέμματα της Πολιτείας στον Υμηττό
8 Ιουλίου 2021
Ιωάννινα: Σε λειτουργία το διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας
8 Ιουλίου 2021
Show all

Τοποθέτηση πεζογέφυρας στη Λ. Μεσογείων

Αλλάζουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα και ο καθημερινός τρόπος μετακίνησης σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής με την τοποθέτηση 6 νέων πεζογεφυρών. Ξεκίνησε η τοποθέτηση της 3ης πεζογέφυρας στη Λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος περίπου του ΙΚΑ Αγ. Παρασκευής.
Οι πεζογέφυρες, οι οποίες κατασκευάζονται σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, είναι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και είναι συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 13 εκ. ευρώ. Το έργο δημοπρατήθηκε και εκτελείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Τις εργασίες τοποθέτησης επέβλεψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής Β. Γιαννακόπουλος, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Β. Ζορμπάς, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμης, ο αρμόδιος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθ. Κατσιγιάννης, ο σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα οδικής ασφάλειας Κ. Λογοθέτης, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:
«Με σύγχρονα έργα αναβαθμίζουμε τη βιώσιμη αστική κινητικότητα σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και προστατεύουμε αποτελεσματικότερα τις ζωές των πολιτών. Επιπλέον διασφαλίζουμε την μετακίνηση αλλά και την άνεση της πιο ευαίσθητης ομάδας των χρηστών του οδικού δικτύου που είναι οι πεζοί, ενώ ταυτόχρονα προάγουν την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ με συγχρόνους ανελκυστήρες.
Η τοποθέτηση των 6 πεζογεφυρών είναι μόνο ένα μέρος των δράσεων που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την βελτίωση της αστικής κινητικότητας. Προχωράμε δυναμικά».
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Β. Ζορμπάς εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στο Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και συνολικά στην Περιφέρεια για την υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων στην περιοχή.

Το έργο
Φορέας διαχείρισης της εν λόγω συγχρηματοδοτούμενης πράξης είναι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής, ενώ οι πληρωμές διενεργούνται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής. Η πρώτη νέα πεζογέφυρα είναι τοποθετημένη στην Αλίμου στη συμβολή της Ποσειδώνος με την Καλαμακίου. Η δεύτερη νέα πεζογέφυρα έχει τοποθετηθεί στην Μαρίνα του Φλοίσβου και τις επόμενες μέρες θα δοθεί στην κυκλοφορία, ενώ τοποθετήθηκε το κατάστρωμα της πεζογέφυρας. Την ίδια στιγμή στο δυτικό τομέα ξεκινάει η κατασκευή της πεζογέφυρα στην Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Χαϊδαρίου.
Συνολικά οι 6 πεζογέφυρες που προβλέπει το έργο βρίσκονται στα εξής σημεία: 1. Λεωφόρος Ποσειδώνος και Λεωφόρος Καλαμακίου, Άλιμος, 2. Λεωφόρος Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα, 3. Λεωφόρος Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή, 4. Λεωφόρος Αθηνών – Σχολές Προβατά, Χαϊδάρι, 5. Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο, 6. Λεωφόρος Αθηνών – Παλατάκι, Χαϊδάρι.