Τοποθετούνται οι πρώτοι υπογειοποιημένοι κάδοι στον Δήμο Βριλησσίων

Δωρεάν Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας στην Ηγουμενίτσα
7 Ιουλίου 2020
Θεσσαλονίκη: Σε προσπάθεια ακύρωσης του έργου του Μετρό αποδίδει ο Κ. Ζέρβας τη νέα προσφυγή στο ΣτΕ
7 Ιουλίου 2020
Show all

Τοποθετούνται οι πρώτοι υπογειοποιημένοι κάδοι στον Δήμο Βριλησσίων

Στον Δήμο Βριλησσίων, υπεγράφη η σύμβαση για την «Προμήθεια Συστημάτων Διαβαθμισμένης Συμπίεσης Απορριμμάτων για την Αναβάθμιση Κοινόχρηστων Χώρων», ύψους 296.856.00 ευρώ.

Όπως τονίζει ο Δήμος, η πρώτη φάση της παρέμβασης θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, με την τοποθέτηση των δύο πρώτων συστημάτων υπογειοποιημένων κάδων, αρχικά στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Και αναφερόμενος στα οφέλη, ενημερώνει ότι θα είναι πολλαπλά, καθώς αναβαθμίζεται η αισθητική εικόνα του χώρου χάρη στην υπόγεια εγκατάσταση των κάδων. Αυξάνεται η αποθηκευτική ικανότητα, αποτρέπεται ριζικά η έκθεση των απορριμμάτων σε κοινή θέα και ελέγχεται με βέλτιστο τρόπο το πρόβλημα δυσοσμιών, χάρη στη στεγανότητα του συστήματος.

Επιπλέον, είναι συμβατοί με τα υφιστάμενα απορριμματοφόρα, έχουν μηδαμινές απαιτήσεις συντήρησης και δεν απαιτούνται αναλώσιμα υλικά ή ανταλλακτικά.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης τονίζοντας τη σημαντικότητα του έργου, δήλωσε «συμβάλλουμε αποτελεσματικά στον εκσυγχρονισμό της πόλης με πρωτοβουλίες αναβάθμισης, φιλικές προς το περιβάλλον».