Τουρισμός, έργα, απορρίμματα, οι προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Άνοιξε η πλατφόρμα εκπαίδευσης στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Τουρισμού
26 Μαΐου 2020
Ένα χρόνο το Πράσινο Κίνημα στην αυτοδιοίκηση – Θετικός ο απολογισμός
26 Μαΐου 2020
Show all

Τουρισμός, έργα, απορρίμματα, οι προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής

«Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής θα είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, αυτή την περίοδο της σταδιακής επανόδου στην κανονικότητα», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους αντιπεριφερειάρχες, προκειμένου να συζητήσουν τους περιφερειακούς άξονες προτεραιοτήτων: τουρισμός, έργα, απορρίμματα, προσλήψεις, περιβάλλον.
Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός σχεδίου για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Αττικής, τώρα που η χώρα μπαίνει στην κανονικότητα, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής, στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τους θεματικούς-χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους, παρουσία του εκτελεστικού γραμματέα, Ι. Σελίμη.
«Στόχος είναι να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής προκειμένου να καταστεί 12μηνος προορισμός και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας» τόνισε ο κ. Πατούλης. Επισήμανε πως οι πολιτικές της περιφέρειας είναι προσανατολισμένες στην εθνική τουριστική πολιτική και στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει συναντήσεις με φορείς του τουρισμού, «προκειμένου να υπάρξει απόλυτη συστράτευση στην κοινή προσπάθεια για την προβολή της Αττικής».
Αναφερόμενος στις δομές πολιτισμού (πχ ανοιχτά θέατρα), είπε πως σε συνεργασία με τους δήμους θα εξεταστεί ο τρόπος επαναλειτουργίας τους, ενώ θα δοθεί έμφαση στην ανάδειξη των πάρκων και των ελεύθερων χώρων της Αττικής, μέσω της επιτάχυνσης των διαδικασιών ανάπλασης και αναβάθμισής τους.
Διαχείριση στερεών αποβλήτων
Στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ενημέρωσε πως συνεχίζεται η διανομή κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης σε δήμους και αντιπεριφέρειες, επισημαίνοντας πως όπου υπάρχουν κενά θα καταγράφονται για να θα καλυφθούν. Χαρακτήρισε το ζήτημα προσωπικό στοίχημα που είναι αποφασισμένος να κερδίσει, όπως σημείωσε. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου, ενημερωτική ημερίδα για τα βιοαπόβλητα και την ανακύκλωση, ενώ θα γίνουν και σχετικές δράσεις στο Πεδίο του Άρεως.
Προτεραιοποίηση των αναπτυξιακών έργων για την Αττική
Με αφορμή την επικείμενη αναθεώρηση του προϋπολογισμού, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι στο επίκεντρο των πολιτικών της περιφέρειας είναι η προτεραιοποίηση έργων για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση όσο και για την καλύτερη θωράκιση (διευθετήσεις ρεμάτων και ομβρίων) της Αττικής. Ανέφερε ότι κατόπιν διαβουλεύσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προχώρησαν οι συζητήσεις για τη διασφάλιση κονδυλίων με χρονικό ορίζοντα την επόμενη τριετία, και κύριο στόχο την εκπόνηση μελετών για διευθετήσεις ρεμάτων, αλλά και εμβληματικές αναπλάσεις ευρύτερα στην Αττική.
Προσλήψεις
Ακόμη, ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τους αντιπεριφερειάρχες πως ολοκληρώνονται μέσα στην εβδομάδα οι διαδικασίες για την πλήρωση 224 θέσεων «τετραμηνιτών», ενώ άμεσα προχωρούν και οι προσλήψεις με 8μηνες συμβάσεις και διεκδικούνται από το ΥΠΕΣ και 300 θέσεις μονίμων υπαλλήλων.
Αναφορικά με τη συνδρομή της περιφέρειας στον Δήμο Μαραθώνα για την καλύτερη προστασία του Σχοινιά (περιοχή Natura), ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι πρέπει να εφαρμόζεται, με ειδικές σημάνσεις, η εφαρμογή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. «Εμείς, όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα δασαρχεία και υπό τον συντονισμό της αρμόδιας αντιπεριφέρειας Πολιτικής Προστασίας, θα βοηθήσουμε για την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτών» τόνισε.